Наш писател: Телевизия не съм гледал от месец, но там сигурно е още по-зле

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
21:03 / 19.08.2022
1231
Известният български писател Захари Карабашлиев се обяви срещу медиите в свой коментар в мрежата, видя репортер на Plovdiv24.bg. По думите му, това, което медиите продават за реалност, всъщност е един балон. Вижте какво написа Карабашлиев:

"По повод скорошен разговор за балоните, в които живеем и медиите... Вчера, на касата в магазин случайно видях челна страница на в-к "Труд“ със снимка на Путин и заглавие: "Западът умишлено предизвиква конфликти“. Само по себе си, това ми се струва национално предателство – да даваш трибуна на режим, който е обявил България за "вражеска страна“.

От друго заглавие в друг вестник пък разбрах, че вече сме с инфлация като от Виденовата зима. Аз помня Виденовата зима, както сигурно и вие и знам, че това е отвратителна лъжа.

По едно национално радио пък преди няколко дни слушах информационна емисия в 18 ч., която обилно отразяваше "руската“ страна на войната и пропускаше да спомене успехите на украинските сили. Телевизия не съм гледал от месец, но там сигурно е още по-зле. С две думи, тази среда, която създават повечето медии е изключително враждебна за здравия разум. Средата е покварена. Но моралната поквара се администрира от хора, които работят и надуват този информационен балон. Хора правят всичко това, не извънземни.

Някой пише тези заглавия, друг ги подрежда, трети ги публикува. Не съдя никого, който се издържа от журналистика. Всеки "сам си преценя“. Но се сещам за поне петима познати дългогодишни професионалисти, които напуснаха тази среда, този балон и избраха свободата пред лъжата. Нито един от тях не бедства. Навярно им е трудно. А навярно – не.

Повечето от моите приятели избраха да живеят в свои собствени светове и да общуват със себеподобни -- изолират се от медии, развиват се професионално, успяват, ходят по планини, пътуват... Така е най-здравословно, разбирам ги. Друга, много малка част все още опитват да участват в процесите на обществото, но разочарованията там са големи. Трети, хем създаваме и поддържаме собствена среда, някакъв свой балон, в който да живеем, хем пък гледаме и да не губим връзка с "реалността", която уж отразяват медиите. Струва ми се обаче, че все по-трудна става връзката с тази медийна "реалност".

С две думи -- не живеят в балони тези, които се изолират от "реалността" на медиите.

Балон е това, което медиите продават за реалност.",

Виж коментарите (0)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).