Наш университет ще изпраща известия, студенти ще получават SMS - "Честито"

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
13:17 / 05.07.2023
527
Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще изпраща автоматично съобщение "Честито". Вие сте приет за студент от УНСС“. Това съобщи в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС, който е и главен секретар в Съвета на ректорите на висшите училища в Република България.

На 11 юли предстои първо класиране на студенти за прием по държавна поръчка във всички специалности.

"Създали сме добри условия - софтуерен робот се обажда, прави автоматични съобщения, имаме нов кол център с 10 линии, изпращаме имейли, SMS-и, студентите имат и профили онлайн, така че има всички канали за комуникации", уточни проф. Димитров.

Висшето учебно заведение удължи кандидатстудентската кампания до 6 юли, но документи се приемат само онлайн: "Имаме рекорден брой кандидат-студенти за последните няколко години – над 6000 кандидата. Но тъй като има една пауза между 30 юни и 11 юли, когато ще бъде обявено първото класиране, удължихме малко приема, онлайн само, за да не натоварваме тези колеги, които приемат документи, а пък и да дадем възможност на тези, които са пропуснали по някакъв начин да кандидатстват", обясни ректорът на УНСС.

Проф. Димитров подчерта, че има много голям интерес към новите специалности: "Това са киберсигурност и анализ на големи данни, където има само платено обучение".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).