Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наш висш политик показа апартамента си за 240 000 лева
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 27.03.2019Коментари (3)2185
Бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов допусна bTV в апартамента си в престижния столичен квартал "Изток" – закупен от "Артекс", заради който подаде оставка. Той заяви, че е напуснал поста си, без да е коментирал с премиера Бойко Борисов това свое решение.

"Преди 10 години съм купил жилище от същата фирма, което е по-нагоре по тази улица. Всеки ден, отивайки на работа, аз минавах покрай този строеж. И в миналото, и в настоящето – аз имам конкретно впечатление какво извършва този строител. Това ме е навело на мисълта да инвестирам в още едно жилище", обясни Първанов защо е закупил имота.

Той допълни, че при покупката е разговарял с управителя на фирмата Пламен Мирянов, но преференциални цени не са му били предлагани. "Аз купувам второ жилище от този строител, когато водехме този разговор, моето настояване беше да получа отстъпки", допълни бившият зам.-министър. Тристайното жилище на Първанов се намира на седмия етаж в луксозната кооперация. Площта му е около 150 квадратни метра, а стойността 240 хил. лв.

"Тази сделка е личен мой акт и няма нищо общо с поста, който заемах до днес. Когато съм правил сделката, това беше реалната цена на това жилище", допълни той.

"Не мога да коментирам тази таблица, защото никога не съм я виждал. Не ме вкарвайте в обяснителен режим на нещо, което не съм виждал. В предишното предаване вие намекнахте за аморално поведение в зам.-министъра на енергетиката, затова ви поканих тук, за да покажа как се прави морал", заяви Първанов.

Бившият зам.-министър на енергетиката посочи, че не определя имота като луксозен. "Изключителна голяма близост до булеварда, шумът може да се чуе денонощно – няма ден, няма нощ. Закупих го, защото е в близост до жилището, в което живея. Това жилище ще бъде за децата ми, за да живеят до мен. Сега майка ми живее в "Надежда" и знам какво е да отида да я видя – час и половина. Единствената ми идея е била моите деца да бъдат близко до мен", каза още той.

Първанов допълни, че няма скрити данъци от него заради цената на имота и не е давал пари на ръка за сделката.

"Сумите, които вие споменавате, лично за мен и за много мои приятели, са една химера, няма как в София да се купува жилище за 2400 евро квадрата. Това не е сериозно. Може строителният бизнес да надува цените, но това не е сериозно", заяви Първанов.

Той коментира още скандала с АЕЦ "Белене", в който е замесено и неговото име – като шеф на НЕК е пренебрегнал решение на тогавашния министър на енергетиката Трайчо Трайков. Заради негово решение се налага България да плати 600 млн. евро на "Росатом".

"Категорично нямам никаква вина за това. Аз съм комуникирал тогава с ресорния вицепремиер Симеон Дянков. Принципалът тогава отсъстваше, не беше в България. Моето споразумение беше само за отлагане с три месеца", заяви Първанов.

Бившият зам.-министър на енергетиката допълни, че от 2011 г. до 2017 г. е развивал успешен частен бизнес в сферата на енергетиката. "Управлението на тези фирми сега е прехвърлено на лица, които нямат нищо общо с моето семейство. Аз не ги управлявам, но ги притежавам. Това не е конфликт на интереси. Ресорите ми в Министерство на енергетиката нямаха нищо общо с дейността на фирмите", каза още той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всичките обяснения на този зам.министър ми звучат като оправдания на ученик от 4-ти клас, който отсъствал от час, защото много му се пикаело на път за школото и бил гладен, а пък и движението по булеварда било много натоварено, както и прогнозата за времето била, че ще бъде слънчево, а всъщност завалял дъжд...
+7
 
 
"Аз не ги управлявам, но ги притежавам. Това не е конфликт на интереси." Забавно... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: