Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наша известна диетоложка каза истината за диетите, калориите и правилното хранене
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 14.02.2017Коментари (0)1330
©
През тази седмица започва постът на Петър Дънов или т.нар. житен пост. Предстои започването и на Великия пост, свързан с Възкресение Христово. Как е правилно да постим и да пречистим организма си коментира в "Денят започва" по БНТ диетоложката д-р Людмила Емилова.

"Няма такива хора, които да не могат да съществуват без мляко и млечни продукти. Колкото повече ядем такива продукти, толкова по-болни ставаме". Това заяви д-р Емилова. 

По думите й колкото повече сирене консумира един мъж, толкова по-голям е рискът от рак на простатата за него.

"Млякото и млечните продукти дават възможност често да боледуваме. Те образуват слуз в организма, която е причина за синузити, бронхити, бронхопневмонии, често боледуване от грип и т.н.", обясни тя.

По думите й киселото мляко е полезно само ако съдържа бактерията лактобацолус булгарикус, която е сред основните причини за дълголетието на българите преди векове. Това, което се продава в магазините обаче, рядко съдържа тези полезни бактерии, тъй като те са скъпи, а хората обичат да купуват евтино.

"Има концентрати на лакобацилус булгарикус, има и закваска, която може да се вземе от фирмата към академията на науките и да си намерим истинско мляко от крава, коза, овца - най-добре козе мляко, и да си го подквасваме вкъщи. И тогава ще бъде сигурни. Въпреки това то е полезно, но в никакъв случай няма да изяждаме три бурканчета на ден", съветва д-р Емилова. Препоръчително е да се ядат по 1-2 бурканчета на ден.

"Освен това има концентрати на лактобацилус булгарикус, които биха могли да се ползват като пробиотици. Това е, което съвременният цивилизован човек трябва да направи, защото прекаляването с животински храни води до тежки болести", добави тя.

Тя посочи и колко и какви животински храни трябва да ядем през седмицата: 

"Ако ядем един път в седмицата на едно хранене. Тази седмица - съберат се примерно в неделя цялото семейство, на обяд ядем някакво месо, но с добро качество - да не е това с химикалите, антибиотиците и хормоните вътре. Другата седмица ядем сирене, което е хубаво, с истинско мляко направено, с лактобацилус булгарикус, изкиснато - да няма сол. 

Другата седмица ядем яйца, домашни - кокошките дето са кълвали трева. Другата седмица ядем риба, която не е от рибарник, а дива риба. Няма да навредим на здравето си - ще бъдем толкова здрави, колкото ако изобщо не ядем никакви животински храни", съветва диетологът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: