Наша известна диетоложка каза истината за диетите, калориите и правилното хранене

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 14.02.2017
1345
През тази седмица започва постът на Петър Дънов или т.нар. житен пост. Предстои започването и на Великия пост, свързан с Възкресение Христово. Как е правилно да постим и да пречистим организма си коментира в "Денят започва" по БНТ диетоложката д-р Людмила Емилова.

"Няма такива хора, които да не могат да съществуват без мляко и млечни продукти. Колкото повече ядем такива продукти, толкова по-болни ставаме". Това заяви д-р Емилова. 

По думите й колкото повече сирене консумира един мъж, толкова по-голям е рискът от рак на простатата за него.

"Млякото и млечните продукти дават възможност често да боледуваме. Те образуват слуз в организма, която е причина за синузити, бронхити, бронхопневмонии, често боледуване от грип и т.н.", обясни тя.

По думите й киселото мляко е полезно само ако съдържа бактерията лактобацолус булгарикус, която е сред основните причини за дълголетието на българите преди векове. Това, което се продава в магазините обаче, рядко съдържа тези полезни бактерии, тъй като те са скъпи, а хората обичат да купуват евтино.

"Има концентрати на лакобацилус булгарикус, има и закваска, която може да се вземе от фирмата към академията на науките и да си намерим истинско мляко от крава, коза, овца - най-добре козе мляко, и да си го подквасваме вкъщи. И тогава ще бъде сигурни. Въпреки това то е полезно, но в никакъв случай няма да изяждаме три бурканчета на ден", съветва д-р Емилова. Препоръчително е да се ядат по 1-2 бурканчета на ден.

"Освен това има концентрати на лактобацилус булгарикус, които биха могли да се ползват като пробиотици. Това е, което съвременният цивилизован човек трябва да направи, защото прекаляването с животински храни води до тежки болести", добави тя.

Тя посочи и колко и какви животински храни трябва да ядем през седмицата: 

"Ако ядем един път в седмицата на едно хранене. Тази седмица - съберат се примерно в неделя цялото семейство, на обяд ядем някакво месо, но с добро качество - да не е това с химикалите, антибиотиците и хормоните вътре. Другата седмица ядем сирене, което е хубаво, с истинско мляко направено, с лактобацилус булгарикус, изкиснато - да няма сол. 

Другата седмица ядем яйца, домашни - кокошките дето са кълвали трева. Другата седмица ядем риба, която не е от рибарник, а дива риба. Няма да навредим на здравето си - ще бъдем толкова здрави, колкото ако изобщо не ядем никакви животински храни", съветва диетологът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).