Наши изтребители следят руски самолети до въздушната ни граница над морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (19)
11:15 / 23.03.2014
1647
Зачестили са разузнавателните полети на руски самолети до въздушната ни граница над Черно море. Това призна военният министър Ангел Найденов. Последният случай е от преди няколко дни, съобщава "Преса". Затова НАТО иска да увеличи тренировките на пилотите ни, каза вчера министърът.

От началото на месеца руснаците ни "облитат" с шпионски самолет Ил-20. Той минава първо покрай турското черноморско крайбрежие, където го посрещат изтребители Ф-16. След това се насочва към нашата граница при Резово и тръгва на север към Румъния, като се движи успоредно на цялото ни черноморско крайбрежие.

Тук го посрещат нашите дежурни изтребители МиГ-29 от авиобазата "Граф Игнатиево", които го съпровождат до Румъния, откъдето го поемат северните ни съюзници от пакта.

Руският самолет е натъпкан с разузнавателна апаратура и засича на какви честоти го облъчват радарите, къде са разположение, за колко време и как реагира системата за противовъздушна отбрана на НАТО на Черно море.

Военни обясняват, че тези разузнавателни полети са от доста време, много преди събитията в Крим и нямат общо със ситуацията в Украйна.


Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Тържествената церемония по случай 6 май: Без военен парад, но със...
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години
Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпро...
Днес и утре магнитните бури са толкова силни, че могат до доведат...
На днешния празник: Има 3 забрани и 23 традиции, които трябва да ...
Военният министър каза кога ще дойдат първите изтребители Ф-16 в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).