Насладете се на хубавия ден, времето рязко се разваля довечера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 09.04.2014
578
Преди обяд над страната ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици.

Максималните температури ще са високи - между 20° и 25°. Вятърът от северозапад ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина и през нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността и на изток ще се увеличи, валежи ще има на много места, в отделни райони интензивни и с гръмотевици.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за месец април. През деня ще се понижава, но вечерта ще започне повишение.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но около и след пладне облачността ще се увеличи, ще бъде купесто-дъждовна и на места в планинските масиви от западната половина на страната ще превали, възможно е да прегърми.

Вятърът ще е от запад-северозапад - умерен. Максималните температури ще са все още високи - на 1200 метра дневната ще достигне 13°, на 2000 метра - около 5°, но вечерта с усилването на вятъра от северозапад, бързо ще застудее.

Над Черноморието през деня ще се задържи слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, предимно слаб. Максимални температури - от 15° до 20°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер Роберт ...
Вицепремиерът Людмила Петкова ще е председател на Националния съв...
Отпускат спешно 39 млн. лева за заплатите на университетските пре...
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Премиерът Главчев на среща с "Прозрачност без граници": Ще провед...
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).