Навършват се 10 г. от трагедията в р. Лим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 04.04.2014
566
Навършват се 10 години от трагедията в река Лим, при която на 4 април 2004 г. загинаха 12 български деца. Учениците се прибират от екскурзия в Дубровник. При катастрофата автобусът се спуска около 15 метра по стръмния бряг и пада в коритото на реката, близо до черногорския град Биело поле и сръбския град Приполе. Рейсът потъва за минути в придошлите води на реката.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите - Илия Измирлиев. Първоначално съдът го осъди на седем години лишаване от свобода, след обжалване обаче присъдата му бе намалена на четири години.

Родителите на загиналите деца учредиха фондация "Ангели от Лим". Всяка година през април фондацията организира Дни на "Ангелите от Лим".

На мястото на катастрофата, на брега на река Лим между Сърбия и Черна гора, беше издигнат мемориал в памет на децата, който представлява пречупени ангелски криле.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).