Нечовешко отношение на млада майка към бебенце в Родопите, не искало да спи!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:08 / 15.01.2021
1641
Районна прокуратура – Смолян (Териториално отделение Мадан) наблюдава досъдебно производство по чл. 187 от НК - за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или пробация, както и обществено порицание.

На 13 януари 2021 г., е бил подаден сигнал, че в жилище в Мадан 25-годишна жена е малтретирала 11-месечното си момченце. Според получената информация тя била ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи. По досъдебното производство веднага са започнали процесуално-следствени действия, като е установено, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване. 

Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия от органите при РУ – Мадан. Уведомени са "Закрила на детето“ при "Социално подпомагане“ в  Мадан, като е проведен мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е от Районна прокуратура – Смолян изготвянето на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

При събиране на достатъчно доказателства във виновността на определено лице в извършеното деяние ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).