Нечувана коравосърдечност! Майка се отказа от рожбата си 5 часа след раждането!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:47 / 26.11.2018
1715
Две новородени са били изоставени от майките си в Университетска болница "Пловдив". В първия случай жената е избягала 5 часа след появата на сина си Илия на бял свят. Момченцето е шестата й рожба. От управата на лечебното заведение са подали сигнал в Отдела за защита на детето. Другото зарязано бебе Златка е недоносено и е с тегло 1,5 г. "Момиченцето бе докарано при нас с линейка от Първомай. Майката е родила в местната болница, но след изписването й така и не дойде да си потърси рожбата", обясни шефът на отделението по неонатология в МБАЛ "Пловдив" д-р Диана Аргирова.

И двете пеленачета ще бъдат настанени в приемни семейства. "Малко майки се отказват от рожбите си. Дори и когато са недоносени и има риск да са с увреждания, се борят за тях заедно с лекарите", посочи д-р Аргирова. В УМБАЛ "Пловдив" се раждат годишно около 170 бебета с ниско тегло. Някои от тях са на 22-23 седмици вместо на 40, както е при нормална бременност. Според медиците в 80% от случаите причината е инфекция на половите пътища на жената, което води до преждевременно спукване на околоплодния мехур.

Неонатолозите са категорични, че недоносените бебета не само оцеляват, но и са здрави. На днешния празник на Свети Стилиян, закрилник на пеленачета, д-р Диана Аргирова разказа историите на Иван и Ники. Първото момченце е родено с тегло 1180 г, а второто - с 1100. В момента и двете се развиват нормално. Послучай празника отделението по неонатология в УМБАЛ "Пловдив" получи дарение от памперси от световноизвестна компания, пише "24 часа". От нея уточниха, че ще доставят 350 000 памперси на 45 отделения в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).