Неизвестни са унищожили част от дюните на Южния плаж в Несебър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 28.01.2023
776
Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионера Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерство на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областна управа и Община Несебър.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка изровен от ивицата е затрупал дюните.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера. 

"Случайно минавах в около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...
Транспортираха по спешност пациент със "Спартан" от Варна до Софи...
Галъп: ГЕРБ-СДС води с над 10% на ПП-ДБ месец преди изборите
Доц. Киселова за бъдещ кабинет: Зависи дали ще има, то е ясно, че...
МВР: Близо 2 млн. лева са събрани от глоби през последната седмиц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).