Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Необикновената история на едноокия Кастиел
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 13.02.2021Коментари (0)1346
©
Тежко раненият, но чаровен Кастиел оцелява по чудо след удар от автомобил, а в момента е сензация в социалните мрежи със снимките си. Като истински модел котето позира пред камерата, а коронният му номер е, че при всеки кадър задължително се приближава към обектива, сякаш се опитва да сграбчи снимащия. За кратко време четириногото трупа хиляди почитатели, а това е много важно за него, тъй като в момента си търси осиновител.

Но преди да стигне до славата, Кастиел преживява ужасни моменти. Докато разхожда кучето си, жена вижда тежко пострадалото коте на улицата, което е блъснато от автомобил. Раните са съвсем пресни. Тя прибира удареното животинче и го води по спешност в клиника в Банкя.

"Кастиел беше в много лошо състояние, когато дойде при нас. Имаше черепно-мозъчна травма и пролапс (смъкване - б.а.) на очната ябълка на дясното око. Лявото око също беше силно увредено от удара. Има вероятност котето да загуби зрението си напълно в резултат от инцидента. Незабавно предприехме оперативно отстраняване на по-пострадалото око. Подложихме Кастиел на антибиотична терапия и на медикаментозно лечение за овлaдяване на черепно-мозъчната травма. Котето вече няколко дни е под непрекъснат медицински надзор. Стабилизира се и има големи шансове за възстановяване, макар и с доста увредено зрение", разказаха за медицинските грижи от фондация "Четири лапи".

От там добавиха: "Здравото" му око изглежда на външен вид нормално, но Кастиел не вижда добре с него - на практика е почти сляп. Все още му е трудно да свикне с това и се чувства леко дезориентиран. Във всяко друго отношение напредъкът му е забележителен - Кастиел е гальовен, храни се редовно, има добър апетит. В очакване сме в съвсем скоро време да бъде изписан и да се прибере при своите спасители, които ще му осигурят приемен дом".

Тъй като котето няма шанс да оцелее на улицата, а приемният дом е само временно решение, спасението за него е да бъде осиновен. А дотогава ще продължава да ни радва на снимки в социалните мрежи, пише "България Днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: