Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Неонацисти пребиха възрастен мъж пред очите на двете му внучета
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 21.07.2015Коментари (9)2797
©
Мъж на 67 години е със сериозни наранявания след побой в Борисовата градина. Побоят се е случил пред очите на двете внучета на мъжа - момче на 11 и момиче на 7 години, съобщава сайтът marginalia.

След нападението пострадалият Красимир Иванов е претърпял тежка операция, за да бъде спасено окото му. 7-годишното момиченце се страхува да излиза от къщи, разкрива баща му Петър Иванов.

Полицията е уведомена за случая, направени са и медицински изследвания.

Пред "Труд" адвокатът на пострадалия - бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, потвърди за инцидента, станал на 17 юли.

В петък привечер възрастният мъж се разхождал с внуците си в района на пързалката, известна като "Слончето", и кафенето на ЦСКА. Същия ден на 11-годишното момче, което има операция поради травма на крака, е направена превръзка. Докато се занимава с по-малката си внучка, мъжът забелязал, че момчето е заобиколено от група от петима неонацисти при кафето на ЦСКА и сваля превръзката си. Един от младежите имал на кръста си татуировка с надпис "Blood and Honour".

"Blood and Honour" e международна неонацистка мрежа, която има и български клон - "Кръв и чест". Забранена е в някои страни, между които Германия и Испания.

Момчето било видимо уплашено. Дядо му се приближил се и чул членовете на групата да го наричат "циганче" и "мангалче" и да твърдят, че нарочно си е сложило превръзка, за да проси.

"Заплашили сина ми, като го наричали циганин, мангал и т.н. Накарали го да свали току-що сменената превръзка шитата си рана на крака, за да докаже, че не симулира за да проси", разказва Петър Иванов в коментар във фейсбук.

Младежите от групата започнали за блъскат възрастния мъж. Съборили го на земята и го ритали в главата. Той загубил слуховия си апарат, очилата му паднали, внукът му събирал парчетата от телефона между масите на кафето.

Друг от седящите на кафето на стадиона на ЦСКА се намесил и казал на биячите да престанат и да се махат. Групата се оттеглила. Пострадалият човек и внучетата му си тръгнали, но след около двадесетина метра един от групата ги настигнал и ударил възрастния мъж така, че очилата влезли в очите му. После отново го съборили на земята и го ритали, включително в главата.

След ударите в главата мъжът загубил паметта си за известно време. Следващият му спомен е, че се намира в района на площад "Журналист", целият в кръв. Били повикани полиция и линейка. Дошъл екип от IV РПУ, пострадалият бил откаран с линейка.

В болницата лекарите повече от два часа се борили да спасят окото на мъжа, в което са се врязали очилата. По думите на лекарите окото е било изместено от мястото му.

Семейството е от български произход. Децата и родителите живеят в Австрия и са дошли в България за лятото. Обвиненото че проси момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия.

В полицията е подадена жалба за инцидента, каза още адвокат Емануил Йорданов. Все още не е известно биячите да са открити.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ivan Mihov 3
премахни филтъра

-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: