Несрин Узун проговори за ареста на Митьо Очите и връзката му с Бенчев: Станахме жертва на добротата си!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
15:11 / 07.08.2018
1995
Бившият депутат от ДПС Несрин Узун разкри на извънредна пресконференция подробности за злополучното посещение в Истанбул, предава репортер на Burgas24.bg от мястото на събитието. Той проговори за връзките между него, зам.-председателя на ОбС-Бургас Бенчо Бенчев и Димитър Желязков.

"Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят добър приятел Бенчо Бенчев. Попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван от Интерпол. Истината е, че бях помолен от Бенчо да запазя на негово име хотел в Истанбул. Тогава бях в среща, не сме коментирали нищо повече. Искаше 3 стаи. Познаваме се от 15 години, посещаваме често Истанбул. За съжаление в последните години се налага често да го посещаваме и заради неговото здравословно състояние. Резервирах стаите и това е“, започна разказа си Узун.

Той категорично отрече да е отсядал в хотел "Рамадан“. По думите му, е бил в друг квартал на Истанбул, срещнал се е на вечеря с Бенчев, след което го е откарал до хотела. Когато се прибрали, видели, че Димитър Желязков е арестуван.

"Бяхме помолени от турските власти да отидем до полицейското управление за изясняване на ситуацията. Не сме били задържани. Оказах им съдействие, защото говоря турски език и превеждах. Многократно повториха, че не сме арестувани. Казаха, че българските власти са поискали да бъдем изпратени за изясняване на ситуацията“, заяви ексдепутатът.

Той добави, че здравословното състояние на Бенчев рязко се е влошило и призова за повече толерантност.

"Не знам дали знаете, той е инвалид 95%. Моля за милост към него, защото здравословното му състояние е много тежко“, заяви Узун и подчерта, че няма да отговаря на повече въпроси, защото не иска да пречи на следствието.

Вижте цялата пресконференция в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Тържествената церемония по случай 6 май: Без военен парад, но със...
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години
Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпро...
Днес и утре магнитните бури са толкова силни, че могат до доведат...
На днешния празник: Има 3 забрани и 23 традиции, които трябва да ...
Военният министър каза кога ще дойдат първите изтребители Ф-16 в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).