Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невероятната Моника Петрова е убитата от мълния в Родопите!
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 29.06.2019Коментари (0)3200
Известната организаторка на български събития в Монреал Моника Петрова е убитата от мълния, докато била на ваканция в България. Инцидентът е станал в местността Лещево край маданското село Бориново. Трагичният инцидент станал в петък следобед, при внезапно разразила се буря – обилен дъжд, придружен от гръмотевици, съобщи кметът на селото Рефат Феляти.

48-годишната Моника Петрова от Ямбол, която наскоро се е върнала от Канада, била на гости в Мадан на свой приятел и с него и още двама други мъже излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на 6 километра от миньорския град. И именно преди селото ги изненадал дъждът, потвърди шефът на ОД на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов.

Тя е държала GSM в ръката и именно това е привлякло гръмотевицата. Моника е убита на място, а спътниците й само са разтресени, а след преглед в маданската МБАЛ са освободени.

Междувременно полицейски екип е направил оглед на местопроизшествието. Това е нелеп, трагичен случай и разследване няма да има, но Окръжната прокуратура в Смолян е уведомена, заяви ст. комисар Димов. А загинал от гръмотевица човек в Смолянско не е регистриран от далечната 1952-а година, припомнят запознати.

Моника Вълеева (по мъж Петрова) е една от създателките на българския център “Паисий Хилендарски" в Монреал и организатор на десетки събития за нашата общност там. Приятели и близки са шокирани от внезапната и нелепа кончина.

“Съкрушена съм от трагедията! Познавах и работех с Моника. Един поддържащ българската култура в Монреал дух, го няма вече сред нас! Моника, твоите дела няма да отидат напразно! Светлина по пътя ти, много рано ни напусна …", каза президентът на Българския културен център в Сиатъл Елка Русков.

“Тя беше невероятно благ, добър и възпитан човек, детски учител по професия, работеше в канадска детска градина. Обичаше много България, всяко лято си ходеше за два месеца! Беше водеща фигура в Монреал на редица извънкласни форми за изучаването на български език, преподаваше и български народни танци. Мони бе Изключително стриктна и коректна в организирането на събития, много уважителна към всички български изпълнители. Работихме от 2013 година и сме организирали съвместно редица събития на гостуващи изпълнители като "Сигнал", Глория, "Диана Експрес", Галена, Малина, Тони Дачева, "Комиците", Тони Димитрова, редица театрални постановки със знаменити артисти, последната от които “Големанов" от Ст.Л.Костов.", спомня си Петя Романова, която организира турнета в Северна Америка.

“Загубата при тази нелепа трагедия е изключително голяма за мен, първо – загубих верен и достоен приятел в лицето на Моника, а в работен аспект губя коректен дългогодишен организатор в Монреал. Бог да прости прекрасната Моника и искрени съболезнования на съпруга й Жоро и нейните близки!", добавя Петя.

Всички актьори, с които Моника е работила, казват, че тя е била всеотдайна

От 10 години с Моника работи и Анастасия Върбанова от Balkanto в Торонто. “Отиде си много хубав човек, отзивчива, внимателна. Моника никога не влизаше в конфликти, беше много интелигентна жена, пише bg-voice.com. Тя беше всеотдайна, това го казват всички артисти от България, които идваха и с които тя работеше. Определено ще липсва не само на приятелите си, но и на българската общност в Монреал", каза Анастасия Върбанова.



Още по темата: общо новини по темата: 11
24.07.2019 »
09.07.2019 »
28.06.2019 »
25.06.2019 »
17.06.2019 »
09.06.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: