Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невероятно! Такава измама Пловдив не помни, 21-годишна се оказа много наивна!
Автор: Екип Varna24.bg 17:27 / 18.12.2020Коментари (0)2259
©
Днес, 18 декември 2020 г., по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо А.К., на 37 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от август 2019 г. до декември 2020 г., в градовете Пловдив, Пазарджик и София, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у четири лица и с това им причинил имотна вреда в размер на  общо 254 689 лева, и деецът се представял за длъжностно лице – служител на Държавната агенция за национална сигурност,  и причинената вреда е в големи размери – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.1 т.5 вр. чл. 209 ал. 1  вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият бил в приятелски отношения с една от пострадалите – 21-годишна жена. Той я заблудил, че бил служител на ДАНС, като й показал документ, наподобяващ служебна карта. А.К. твърдял, че искал да живеят заедно и разкрил намеренията си пред нея за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина.

А.К. споделил пред жената, че като "държавен служител“ не можел да тегли кредити и тя трябвало да направи това, за да купят жилище и да вложат пари в бизнес начинанията. Обвиняемият заблудил още пострадалата, че имал достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари трябвало да се внесат банкови гаранции. Той нямал възможност да направи това, защото не разполагал с тези средства.

По този начин успял да заблуди пострадалата, а впоследствие други три лица, нейни близки приятели, да изтеглят банкови кредити и да му ги предоставят за реализиране на проектите за бизнес и внасяне на банковите гаранции. А.К. обещал, че като усвои огромната сума от милиони левове от банковия влог, до който "имал достъп“, щял да им възстанови напълно парите им.

Те му повярвали. Така 21-годишната пострадала му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лева, от изтеглени кредити и пари, изпратени от майка й, която работели в чужбина. Другите трима пострадали изтеглили заеми за общо 132 990 лв. и също му ги предали. След като той не възстановил парите на четиримата и не реализирал нищо от замислените бизнес проекти, бил подаден сигнал в отдел "Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив.

Незабавно били проведени оперативни-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от разследващи полицаи и полицейски служители в отдел "Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, под надзора на Районна прокуратура – Пловдив, в резултат на които на 15 декември 2020 г.  А.К. е бил задържан в Пловдив при получаване на 2 180 лева от пострадалата жена.  Разследването по случая продължава.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: