Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ники Кънчев с апел за помощ на майка и син с тежки заболявания
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 26.07.2022Коментари (0)1178
©
Ники Къчев отново привлече вниманието на публиката с последния си трогателен пост във фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Той се е ангажирал с благородна кауза да помогне чрез дарителска кампания на едно семейство, в което майката е болна от рак, а детето е с аутизъм. Ето какво написа той:

Изповедта на едно българско семейство

Знам, че е лято. Знам че е жега, но моля ви отделете 10 минути и прочетете "Изповедта на едно българско семейство". Те са Мартен, майка му Деница и бащата Калин. Семейство Владеви от Бургас. Историята им ме трогна, поканих ги в Дарик за да се уверя и лично. Мартен се усмихваше, опитваше се да говори, но само странни звуци излизаха от гърлото му. Толкова странни, че моето гърло пресъхна и ме стегна, а трябваше да водя по радиото.

Вие преценете можете ли да им помогнете или не. Аз минах през банката!

Казвам се Деница и съм майка на Мартен, който е на 8 години от Бургас с диагноза аутизъм и тежка говорна апраксия. Когато беше на годинка и шест месеца той просто изчезна от нашия свят: загуби малкото срички и думички, които ни казваше, загуби очен контакт с нас, спря да се усмихва и потъна в неговия свят.

Всичко това стана много бързо и изведнъж за една седмица, все едно невидими сили взеха моето дете и ни дадоха друго, което нито ни поглеждаше с баща му, нито се обръщаше по име. Не го интересуваха другите деца, нито играчките. Когато стана на 2 години чухме страшната диагноза "Аутизъм" и почвата под краката ни се срина. Всички планове които правихме за Мартен – детска градина, училище, студент, семейство - всичко приключи в този момент. Опитах се да се съвзема и събера, защото знаех, че нямаме време за губене и започнахме терапии.

През годините с много усилия, постоянство и търпение сме постигнали напредък с дългоочакваното проговаряне и частично подобрение в изговарянето на някои думи, подобряване на разбирането с помощта на най-различни терапии - барокамера, биохимия, проследяване на състоянието и напътствия от български и чужди терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменната работа в къщи и др.

До момента успявахме да се преборим с разходите, като виждаме как детенцето ни се повлиява от почти всяка терапия, но за жалост развитието му и говора не отговарят на възрастта му.



Решихме че можем да помогнем на Марти с вливане на стволови клетки, като ще са необходими поне 5 вливания. На 5-и май тази година успешно премина първата вливка на Марти в Мексико. Вляха му интратекал (през гръбначния стълб) стволови клетки с упойка и венозно стволови клетки и екзозоми, на следващия ден вдиша екзозоми с нубилайзер. По препоръка на доктора следващата процедура трябва да се проведе след 4-6 месеца.



Поради дългите и тежки полети до Мексико мислим следващите вливки да са в Словакия или в Киев.



В момента в сметката има 17 000 лв. Остават ни да съберем 43 000 лв за да продължим с вливките. След първата вливка въпреки, че е рано все още, вече виждаме доста положителни неща при Мартен, определено е много по-спокоен и усмихнат и терапевтите отчитат също положителна промяна.



Не ни стигна одисеята с Мартен, но през юни 2020, точно преди рожденния ден на Марти, разбрахме друга страшна диагноза: че аз имам рак. За тези две години преминах през 6 операции и 5 тежки химиотерапии, които ме оставяха по седмица на легло. Няма да навлизам в подробности как преживях шока да остана без коса….. .



Вярвам и се надявам на следващия скенер вече да чуем, че съм в ремисия.

Най-големият ни страх с Калин е: “Как ще се справи Мартен, когато нас вече ни няма?"



Това са Владеви от Бургас. Най, най, ама най-обикновени българи.

Трябват 43 000 лева. Ако сте прочели дотук, нямам какво да ви убеждавам. Както ви казах: аз минах през банката, сега вие сте на ход.



IBAN BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка



Титуляр Деница Марианова Владева -

превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal: denica_m_d@abv.bg

Pevolut: denits8ig1



Още по темата: общо новини по темата: 6915
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1601) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: