Никога не пийте алкохол с това мезе!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:41 / 20.11.2019
2101
Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като "мезе" за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Доц. Красен Станчев: Животът на хората не зависи от това дали пар...
Кардиолог: Стартовите заплати на медиците са обидно ниски
Даниел Митов разпореди незабавна проверка на обществената поръчка...
Превозвачите: Настоятелно за реални и навременни мерки за огранич...
МВР обяви обществена поръчка за закупуването на 30 000 икони
Червен код: Силният циклон продължава да вилнее из България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).