Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Никола Илчев: България е мост между всички онлайн пазари на Балканския полуостров
Автор: Живко Кръстев 14:01 / 07.12.2023Коментари (0)660
©
Образоваността, културата на потребителя вече е такава, че той започва да планира своите покупки за коледните празниците още месец ноември. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ Никола Илчев – дигитален предприемач, основател на eCommerce Academy. "Ноември месец се превръща в една запазена марка за времето, в което потребителите могат да намерят много различни сделки, много намаления, много продукти, като това е един предвестник по време на коледната и новогодишна шопинг треска. Потребителят вече е много по-образован, той започва да планира своето коледно  и новогодишно пазаруване още през месец ноември, за да може точно да се възползва от всички намаления и оферти, които му се предлагат по време на тази голяма кампания.“  

По думите му в България вече се наблюдава и друга тенденция в онлайн търговията – навлизането на все по-голям брой и разнообразни търговци, като така потребителите имат много по-голям достъп до различни чуждестранни и български магазини. "В момента се наблюдава настъпване на централноевропейски магазини в посока Балканския полуостров“. По този начин според него и конкуренцията се повишава и кара и българските компании да се развиват и усъвършенстват, за да могат да са в крак с тази нахлуваща конкуренция от Западна Европа.

Все по-често хората използват мобилните си телефони при покупка от онлайн магазин за разлика от преди няколко години, когато се използваше десктоп устройство. Този показател в световен мащаб се е изравнил, разказа още Никола Илчев, като според него мобилните апликации започват да навлизат много по-силно при пазаруването. Това се дължи и на подмладяването на потребителите, които до голяма степен са свикнали с мобилни апликации.   

Никола Илчев разказа още, че България заема челни позиции на Балканския полуостров в областта  на електронната търговия. Това се дължи на това, че в България има добри традиции, добри експерти, компании, които добре стоят на пазара на услугите за електронна търговия. "За пореден път и в исторически план, както е било винаги, ние се явяваме един мост за всички, които искат да правят електронна търговия в нашия регион, като включвам в това число и Турция, която е огромен пазар, но не по-малко интригуваща за нас, защото тя има огромен интерес да продава в Европейския съюз, и всъщност ние сме портата на един огромен пазар като Турция. Така че България има своята уникална неповторима възможност да бъде един мост между всички онлайн пазари на Балканския полуостров,“ обясни още той.

По думите на Никола Илчев  не е далеч времето когато цяла Европа ще стане един лесен и достъпен пазар за всички: "Вече им логистични и куриерски компании, които осигуряват възможност за такъв вид услуги в нашите западни съседи. И все по-лесно и по-лесно става за българските онлайн търговци да продават и на пазари, като Сърбия и Македония. И няма да се учудя съвсем скоро да видим много от българските търговци да се разширяват и на запад, към Балканите, защото преодолявайки тези Западни Балкани, след това следват Хърватска и Словения, които са вече Европейски съюз, и така кръгът се затваря,“ смята още предприемачът.  

Данните показват, че 2023 година е по-добра от предишната в областта на електронната търговия, разказа още той. "Българският потребител е все по-образован, все по-рядко среща трудности, все по-рядко попада на лоши практики и търговци с лоши практики. По-скоро говорим за една добра година, която е абсолютна предпоставка всяка следваща да бъде все по-добра и по-добра,“ категоричен бе дигиталният предприемач Никола Илчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Лоша инфраструктура във Варна
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: