Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Денков обясни защо не се е присъединил към проекто-кабинета на ИТН
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 17.07.2021Коментари (0)1210
©
Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обясни в предаването "Тази събота и неделя“ защо е отказал предложението да влезе в състава на проекто кабинета, предложен от "Има такъв народ“.

"Аргументите са свързани с това дали можеш да си свършиш работата по начина, по който разбираш за правилен“, заяви проф. Денков. Той посочи, че разговорите са били водени от Николай Василев.

"Вчера Асен Василев и Николай Василев представиха двете си идеи за програми. За мен е лесно да илюстрирам как би се отразило, това което предлага Николай Василев на образователната система. По това какво трябва да се случи, няма различия. Разликите идват в това как да се случат нещата“, обясни проф. Денков.

"С министър Асен Василев имаме ясна идея как да се направи актуализиция на бюджета и да има средства за пенсиите, за медицинските работници и за подготовка за бизнеса, ако бъде затворен при евентуална следваща вълна на коронавируса. 

Това, което ни представи Николай Василев изглежда по друг начин – да няма актуализация на бюджета, да няма тези средства, които предвиждаме за тези сфери, което неминуемо ще доведе до социален сблъсък между различните групи“, смята проф. Николай Денков.

"С други думи, ако аз искам пари за електронни устройство за новата учебна година, това ще се сблъска с исканията на пенсионерите да бъдат запазани техните допълнителни средства. Не искам да участвам в такъв сблъсък, защото той не е справедлив“, заяви проф. Денков.

"Когато намалявате данъците, без да поставите като основен акцент спирането на изтичането на разходите, как ще увеличите заплатите, не се връзва балансът. Плюс – минус не дава това, което Николай Василев твърди, че ще се случи. При Асен Василев на мен ми е ясно какъв е планът до края на тази година, както и за следващата. Това, което аз не видях е какво би се случило в следващите месеци, ако тръгне да се реализира предложението на Николай Василев“, обясни още служебният министър.  

"В момента целият фокус е да си свършим мандата, така както сме го започнали. Обявили сме приоритети, има няколко неща, които трябва да довършим до края на юли. В момента нямам други приоритети“, категоричен беше той.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: