Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Малинов, който бе набеден за руски шпионин, проговори
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 11.09.2019Коментари (0)1070
©
Благодарен съм, че имам възможност да изразя позицията си. Съжалявам, че по такъв символичен начин трябваше да посрещнем 9-и септември. За последен път такива обвинения са повдигани през 1977 г. Това заяви бившият депутат от БСП и председател на Националното движение "Русофили“ Николай Малинов в ефира на БТВ.

"Бях задържан, иззеха ми компютри в 7:00 часа сутринта. Не искам никого да обвинявам. Аз лично съм повече притеснен за моите съратници и единомишленици, защото ние сме един голям екип. Притеснен съм за децата си и съпругата си. Полицията се държа много човешки и правилно“, подчерта той.

"Дълбоко съм убеден, че правя нещата си, следвайки моята кауза и убеждения. Не знам, ако имаш намерения, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. "Дума“, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм сделките на Цветан Василев - да следя ги. За намерения ли ме преследват? За това, че искам да направя медиен или бизнес проект. Глупости са твърденията, че имам намерения да променям геополитическата насоченост на България. Не смятам, че външната политика на България е правилна, но това означава ли, че всички русофили сме за затвора. Става дума за 10-годишен период“, каза интелектуалецът.

"Когато някой има някакви намерения това не го прави престъпник. Където има някакви нередни дела, нека някой да ги докаже и да ме накаже. Аз може да поискам и вятърни мелници да направя, за да се издържам, но това не е престъпно. Моите позиции са публични и явни“, подчерта председателят на "Русофили“.

"За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две руски организации. Русофилството за мен е нещо много свято и планетарно. Съжалявам, че от България тръгна Евразийския съюз, русофилството и т.н.“, призна той.

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов заяви: "Да, когато съм издавал в. "Дума". Но за всичко това съм си плащал данъците. Служа на каузи. Ако има счетоводни грешки някъде - това не е моя работа. Обществото "Двуглав орел" се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за традиционни ценности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга държава“, подчерта Малинов.

"Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска фирма“, категоричен бе Малинов. Той не отрече да е имало идея за създаването на нова развлекателна телевизия. "Това, че партньорски фирми на мои приятели са получавали и после са ги връщали, не ме интересува. Да започвал съм Малофеев с Цветан Василев. Той беше на улицата и смяташе, че живота на дъщеря му неговия са застрашени“. Той ме помоли да го свържа с влиятелни хора в Русия. След това бях разочарован от него след като ме излъга“, призна той.

Малинов призна, че се познава с Делян Пеевски. С Цветан Василев ме е запознал Сергей Станишев в кабинета си. Пеевски бе дясната ръка на Цветан Василев“, разкри още обвиненият в шпионаж за Русия българин. По тези въпроси съм давал отговори много пъти публично. Не желая да се връщам към темата "Цветан Василев“ повече.

"С Леонид Решетников сме големи приятели. Искали са му телефона му. Венци Стефанов, например. Корнелия Нинова още ми е сърдита“, коментира той във връзка с бизнес интересите на Русия в България.

"Занимавам се с културни, духовни и обществени връзки, не се занимавам с бизнес. Посветил съм се на родината си“, категоричен бе Николай Малинов.

"Предстои на прокуратурата да докаже всичките си твърдения и смятам, че тя няма да се справи“, завърши той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: