Николай Ненчев: Зачестилите учения у нас са пряко свързани с влошената обстановка в региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:25 / 10.07.2015
744
Зачестилите натовски учения в България са пряко свързани със силно влошената международна обстановка в региона. Това призна във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев, който е на посещение в морския град по повод националното учение с международно участие "Бриз 2015", пише в. "Черно море". 

От ведомството уточниха още, че подобни мероприятия са пряко свързани с пребазирането на американска военна техника в района на Източна Европа. Спрямо спогодбата между НАТО и Русия, военна техника и формирования на Алианса могат да стоят на територията на страните от бившия източен блок определен брой дни. Именно поради тази причина американците предпочитат да местят техниката си от страна в страна за участие в различни учения, вместо да я пренасят през океана.

България има 30 000 армия, чиято издръжка струва на данъкоплатците много пари. Тези хора трябва да тренират, а не да бездействат, коментира министърът на отбраната. Според него заплаха за националната сигурност на България има не само от страна на Русия, но и от съседните държавни Гърция, Македония и Турция, както и от "Ислямска държава". Виждате, че положението в Украйна остава критично. В Турция и Македония има политически кризи, чието решение също не се вижда скоро. Знаете и каква е ситуацията в Гърция, коментира по този повод Ненчев. Като непосредствена заплаха за страната ни той определи още бежанския поток от Турция и терористичните заплахи от страна на "Ислямска държава".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).