Николай Събев с призив към Google и Apple за премахване на приложение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 01.07.2022
910
Министерството на транспорта и съобщенията сигнализира компаниите Google и Apple за приложението "Максим“, което е достъпно в техните платформи Google Play и Apple App Store. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

В изпратено писмо от министър Събев до двете компании се посочва, че услугата се извършва в противоречие с нормативите за таксиметров превоз на пътници. Той отправя изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение на територията на България.

По време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и представители на таксиметровия бранш, която се състоя в края на май, беше обсъдено предприемане на спешни мерки за ограничаване на нерегламентирания превоз на пътници. От бранша потърсиха съдействието на министър Събев за спиране на платформата "Максим“, която извършва незаконен превоз на пътници.

Веднага след срещата министър Събев сезира няколко институции за проблема, с цел предприемане на необходимите действия от тяхна компетентност. От институциите не бяха получени навременни отговори в уверение на това, че са предприети конкретни мерки, уточняват от министерството. 

Към настоящия момент дружеството "Такси Максим“ е с прекратена дейност и е в ликвидация. Това е част от мерките за категорична борба с незаконните превози, които се изпълняват от Министерството на транспорта и съобщенията в последните шест месеца, се посочва още в позицията на министъра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).