Николай Василев срещу Асен Василев: Идеологията му е – вземаме колкото се може повече дългове, харчим колкото може повече

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
19:04 / 14.11.2023
1022
Асен Василев е човекът, който е измислил цялата макро рамка на този бюджет. Няма друга група в ПП. Цялото му идеология се свежда до това: Вземаме колкото се може повече дългове, харчим колкото може повече и колкото повече харчим, толкова по-добре. Това му е цялата икономическа философия, друга светлина не виждам“, каза пред bTV бившият вицепремиер и министър в няколко правителства Николай Василев.

По думите му това било грешно и вредно за бъдещето на нацията.

"Радвам се, че всички бивши финансови министри, които са взели думата, са против цялата макро рамка на този бюджет“, посочи той. По думите му той бил по-критичен от всички тях.

Василев подчерта, че хората, които се хвалят, че сме сред държавите с най-нисък дълг в Европа, не били хората, които са го изстрадали и постигнали. "Това са хората, които ще го развалят, ако управляват достатъчно дълго“, каза той.

По думите му приходите, които са заложени в бюджета са нереализуеми по три пера. "Бюджетира 2,4 млрд. лв. от приходи от транзита на газ. Второ - парите от Плана за възстановяване. Кой е казал, че ще пристигнат догодина? Трето – надписани са данъчните приходи. Тази година сме на минус няколко милиарда, а догодина?“, посочи Николай Василев.

По думите му дефицитът няма да е 3%.

"Асен Василев лично ми каза през 2021 година, че е против влизането в еврозоната. Оттогава сме "за“ еврозоната. Къде е информационната кампания на правителството? Аз не вярвам, че им е чак толкова важно да влязат в еврозоната“, заяви Николай Василев.

"Или партиите ще се изложат, ще изневерят на същността си и ще подкрепят всякакъв бюджет за седми път, или ще се събудят и ще поемат друг вид отговорност. Надявам се да е второто“, завърши той.

Виж коментарите (2)

Още по темата (504):
10.05.2024 Пенсионерите у нас може да останат разочаровани!
10.05.2024 Икономист: Притеснен съм за психическото състояние на политическата класа, има нещо шизофренично в това да освобождаваш хлебната индустрия от ДДС
10.05.2024 Ето в кои пенсионни фондове активите нарастват нaй-бъpзo. Ще бъдете
изненадани
09.05.2024 Икономист: Минималната заплата трябва да достигне жизнения минимум, който е около 1500 лева
09.05.2024 НОИ с важна информация за доходите на българите
09.05.2024 Добра новина само за един на всеки десет пенсионери
Още новини от Национални новини:
150 чевермета очакват гостите на Златоград
48 деца се натровиха: "Ядоха печен сандвич с яйце и сирене"
Д-р Аспарух Илиев с обнадеждаваща новина за ваксините за рак
Важна информация, ако ще сключвате сделка за покупка на имот
Майката на Даная: Знам, че няма кой да върне детето ми, искам дру...
Интензивен трафик на някои от границите ни тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).