Николова: Българите могат да посещават курортите без да се тревожат за здравето си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 23.03.2021
1547
Българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен COVID-19 в зимните дестинации. Toва заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работно посещение в Банско. 

По думите й спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност гарантират доверието на потребителите в предлагания у нас туристически "продукт". 

"Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия,  гарантиращи безопасност и сигурност“, категорична бе Николова, като призова родителите да заведат децата си в планината. 

Според маркетинг директора на фирмата концесионер на ски пистите в Банско Иван Обрейков заради падналия сняг през последните дни на зимният сезон може да продължи до средата на април.

"Българските туристи отново са сред основните посетители в курорта", допълни кемтът на града Иван Кадев, а вицепремиерът допълни, че се очаква тази тенденция да се запази и през следващите седмици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).