Нинова: Проверки на КЗП установиха над 3 лв. надценка на различни марки олио

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:22 / 10.03.2022
1027
"Комисията за защита на потребителите направи над 200 проверки в сряда. При тях бяха констатирани няколко случая на над 3 лв. надценка на около 100 различни марки олио. Търговецът товари цената. За всички тези проверки сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията". Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова

Тя призова гражданите да не се презапасяват с олио, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената.

"Само със стабилна икономика ще излезем от ситуацията. Имах среща с ръководството "Агрополихим", защото земеделските стопани алармираха, че ще има затруднения заради забавени доставки на торове. Уверявам хората, че предприятието работи на пълни обороти и не зависи от доставките на газ", каза още Нинова и разкри, че Министерството на икономиката и индустрията започва работа по изграждане на индустриална зона във Варна.

"Твърденията на Александър Дунчев не са позиция на "Продължаваме промяната". Говорих с премиера Кирил Петков и получих отговор "не".

Това заяви вицепремиерът във връзка с изнесените от депутата от ПП данни за измамни схеми в горите и земеделието. Ще проверим твърденията, каза още тя.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев на среща с "Прозрачност без граници": Ще провед...
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...
Ето колко е средната заплата за март месец според данните на НСИ
С какво трябва да сме съгрешили, за да има право работодателят да...
НСИ с последни данни за инфлацията у нас
Главчев за казуса с пенсиите: Не може и те да са предизборен плак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).