Нинова: Рушите всякакви основи на правова държава и на институции 

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
12:33 / 02.04.2024
1224
Рушите всякакви основи на правова държава и на институции ова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите на второ четене за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка, предаде репортер на "Фокус"

"С тези поправки давате ярък пример за това какво е конфликт на интереси. Представете си господин Главчев - служебен министър-председател, след това се връща в Сметната палата и като председател, по закон е длъжен да проверява собствения си Министерски съвет, себе си, министрите си и да пише доклади дали те са изпълнявали закона, дали са нарушавали обществени поръчки, дали откраднали пари и т.н", заяви Нинова. 

"Толкова ярък пример за конфликт на интереси не сме имали никога. Заложихте корупцията в закона и тя стана недоказуема. Сега залагате конфликта на интереса в закона като възможен", добави тя. 

Лидерът на БСП заяви, че още преди внасянето на тези текстове за гласуване с промените в Конституцията, левицата била против. По думите ѝ всички тези промени рушали институциите у нас.

"Рушителство след рушителство, грешка след грешка, и то стратегически грешки. Нов текст за мандатността - какво е това? Вие изобщо влагате ли някакъв смисъл в това, което предлагате?", смята тя. 

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи нито едно от предложенията.

Виж коментарите (0)

Още по темата (467):
16.05.2024 Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнозинство и ГЕРБ в опозиция, не е сменило регулаторите
16.05.2024 Бойко Борисов: Инерцията и омразата, която се насади в последните години от вдигнатите юмруци, вече има своите реални измерения, тя ескалира
16.05.2024 Стефан Янев: Мачът не върви – между институциите няма добра комуникация
16.05.2024 Ева Майдел: Политиката не може да разделя обществата и да води до крайности
15.05.2024 Деница Сачева: Диктат на малцинството, на втория, повече няма да има
15.05.2024 Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са допуснали
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).