Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Свикваме извънредно заседание на Народното събрание
Автор: Екип Varna24.bg 21:28 / 06.08.2020Коментари (0)1087
©
От парламентарната група на "БСП за България“ днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13 ч. Определяме следния дневен ред:

Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в седем дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента, във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с КОВИД-19.

Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ, Бойко Борисов, и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и протестиращи граждани по време на националната конференция на партия ГЕРБ.

Мотивите ни за искане на извънредно заседание са следните:

По бюджета - последиците от кризата с КОВИД-19 са тежки за икономиката и за домакинствата. Последният месец премиерът Борисов обеща или раздаде близо 2 милиарда лева - без план, без стратегия, извън парламентарния ред,  за да погаси недоволството срещу себе си и за своето лично спасение. Това са парите на всички българи и искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и реалната икономика, а няма да потънат в нечие чекмедже и в приближените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме прозрачност за харченето на всеки лев на българските граждани, предвидимост за икономиката и грижа за хората.

В актуализацията на бюджета ще предложим пари за машинното гласуване. Чуваме днес, че хората се плашат със зараза от машинното гласуване, че нямало време за него. 10 години не си мръднаха пръста, за да го реализират напълно с единствената цел да манипулират изборите и да променят резултата. Няма да отстъпим от това и искаме в тази актуализация, която правителството ще внесе, да се гарантира и машинното гласуване.

За последните 10 години много пъти сме били свидетели на посегателство срещу свободата на словото, цензура, натиск, сплашване и побой над журналисти. Вчера бяха минати всички граници. На официално мероприятие на управляващата партия, която държи всички лостове на властта, се стигна се до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася побой. Има очевидни записи на журналистите, че биячите се познават с представители на партия ГЕРБ. И двата случая - харченето на пари извън парламента и насилието над журналисти и протестиращи са емблема на управлението на Борисов и ГЕРБ.

През последните години е погазван парламентът и премиерът еднолично е разпределял средствата на всички български граждани – или за оцеляване, или за партийни нужди. Цензурата и бухалката за всеки инакомислещ и свободен човек, който изразява мнението си, не за първи път се пускат в действие, пак със същата цел – охрана на едноличната власт. Това са две характеристики на управлението през последните години, на което е време да се сложи край и да се започне с промяната в България.

На въпрос на журналист за изказването на Слави Трифонов, че не би се коалирал с ГЕРБ и ДПС, това означава ли коалиция с БСП, Нинова отговори: "Нека изчакаме, да дойде парламентарна кампания, да си предоставим програмите, и тогава можем да коментираме възможни коалиции със Слави Трифонов или други формации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: