Нинова: Внесохме вот на недоверие заради провал в енергетиката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 10.10.2023
648
"Внесохме вот на недоверие заради провал в енергетиката – най-ключовият сектор за развитието на държавата, който се отразява на всичко останало", припомни Нинова и обясни: "Продадоха двата реактора на АЕЦ "Белене" в момент, в който Франция отваря 14 нови ядрени централи. Затварят въглищните централи в момент, в който Германия ги отварят заради идващата зима. Европа ни позволи да използваме руски петрол до 2024 г. – те прекратяват тази дерогация и трябва да се внася друг петрол в момент, в който цената на петрола тръгва нагоре заради войната в Израел", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Добрич, съобщиха от партията. 

По думите ѝ, сглобката е предала енергията на протеста от 2020 г. и на хилядите хора по улиците, които са искали да се сложи край на модела "ГЕРБ". "ПП и ДБ се прегърнаха, прекратиха си делата, направиха уж съдебна "реформа", която и изчисти всички престъпления. Изкушиха се от властта, постовете и парите. Сега извадиха списък със своите фирми, за да откраднат парите по ПВУ", посочи лидерът на БСП.

И предупреди: "Предстои да приемем Държавен бюджет за 2024 г. Защо мислите, че го отложиха – за да скрият по време на изборите, че готвят увеличение на данъците и замразяване на доходите, защото бюджетът не им издържа. Не искат сега да го обсъждаме, за да не стане това ясно и да не им се отрази на резултата , но те ще водят такава политика. И единствената социална партия, която можем да им се противопоставим е БСП. ГЕРБ ще увеличават данъци. Нашите кметове няма да вдигат местни данъци и такси."

"Ние останахме единствената парламентарна група, която е вярна на хората, които ни изпратиха там. Промяната не стана на върха, но може да стане през местната власт – най-силната власт. Хората по места вече осъзнават това", каза още Нинова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Загубихме легендарния Тома Томов
Михаела Барокова: 70% от анкетираните родители на деца с аутизъм ...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Зам.-министър Якимов: 100 млн. евро ще бъдат насочени през ФнФ за...
Годишният доклад на ДАНС: Очакват се повече опасности за национал...
Посланикът на САЩ у нас: Не се месим във вътрешнополитическия жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).