Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова с равносметка: Два успеха, една слабост, три задачи и три проблема
Автор: Екип Varna24.bg 18:02 / 09.04.2022Коментари (4)1072
©
Националният съвет на БСП оценява положително резултатите от първите 100 дни управление на правителството и дава висока оценка на работата на излъчените от партията министри. Това каза лидерът на столетницата и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

"Очертаваме два успеха, една слабост на правителството, три задачи, които ни очакват и три проблема, които чакат своето решение", добави тя.

"Двата успеха - правителството успя да преведе страната в най-тежките зимни месеци успешно чрез наложения мораториум, с компенсациите и подкрепата за бизнеса, с мярката 60/40. Кабинетът проведе и битка с опитите да се спекулира с цените. Осигури социална подкрепа за социално слаби и енергийно бедни. Вторият безспорен успех е приемането на Бюджет 2022, въпреки различните мнения между коалиционните партньори, ние приехме бюджет с два основни акцента", обясни Нинова.

В правителството тя посочи, че има една слабост. "Нарушената координация, лоша комуникация помежду ни. Изградихме четири равнища на комуникация и взимане на решения - Лидерски съвет, Министерски съвет, Председателски съвет и 18 експертни съвета по силата на коалиционното споразумение. Твърде много равнища на обсъждане и вземане на решения, които понякога поради лоша комуникация помежду си излъчвахме различни сигнали, понякога сигнали, които трябваше взаимно да опровергаваме. Тази слабост трябва да я преодолеем, защото излъчва несигурност и нестабилност. А ние искаме точно обратното", подчерта тя.

Лидерът на БСП посочи и кои са трите проблема - оръжията за Украйна, присъединяването на Северна Македония към ЕС и избора на гуверньор на БНБ.

"Националният съвет препотвърждава следните позиции - БСП категорично се обявява, както и досега - против  износа на оръжия, боеприпаси, стоки и технологии с двойна употреба за Украйна. Освен че за нас това означава ангажиране на България във войната, това е и ценностен избор. Няма по-висша ценност от мира. И няма как да искаме мир, когато снабдяваме някоя от страните с оръжия за война. Ние искаме войната да спре", допълни Нинова.

"Нито в Министерския съвет като министри, нито в НС като парламентарна група, нито аз персонално, ще дадем и един глас за решение или един подпис върху документ, който представлява износ на оръжия, боеприпаси за Украйна", категорична е тя.

Националният съвет е препотвърдил и позицията за Северна Македония. "Стартиране на процес по присъединяване към ЕС да започне едва след изпълнение на двустранния договор между България и РСМ", категорична е Нинова.

Относно избора на управител на БНБ тя заяви, че гуверньорът не бива да е човек, излъчен от политически партии в парламента и да е депутат. "Това трябва да е експерт, уважаван от всички, с безспорен международен опит и авторитет", заяви лидерът на столетницата.

Нинова посочи, че от БСП ще продължат да полагат усилия в разговори и с двете спорещи страни - ИТН и ПП, за да ги убедят да оттеглят двете кандидатури и да се пристъпи към единно предложение на коалицията.

По думите ѝ обявяването на посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата е крайна стъпка в дипломацията, което за БСП е неприемливо.

"Призоваваме да не се прави - това е най-последната стъпка и оттам нататък късаме дипломатическите отношения между България и Русия. Нито една европейска държава не е изгонила руския си посланик. Призоваваме за разум, стабилност и спокойни решения", каза още лидерът на столетницата.

Според министъра на икономиката и индустрията процесът по актуализацията на бюджета трябва да започне още от утре. "Аргументите са растящите цени, инфлацията, невъзможността на семействата, дори са актуализираните доходи, да посрещнат този удар", поясни тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.04.2022 г.
+2
 
 
кремълска комунистска подлога
+3
 
 
ОСТАВКА- КРАДЛИВО ПЛЕМЕ СТЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА И БОРИСЛАВ ГУЦАНОВ
Aнонимен
на 09.04.2022 г.
0
 
 
ЛЪЖКИНЯ ТОВА Е НИНОВА КОМУНИСТИТЕ СИ ГЛЕДАТ ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС ГУЦАНОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ БСП Е ИНТЕРЕСЧИЙСКА ПАРТИЯ САМО ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ ГЛЕДАТ БСП НЯМА КОЙ ДА ГИ РАЗСЛЕДВА КАКВИ ЩЕТИ ОСТАВЯТ СЛЕД СЕБЕСИ
0
 
 
Мораториумът който ГЕРБ вкараха и помощта 60/40 която пак ГЕРБ вкараха ги броим за успех на БСП? Успех, че са спрели спекулирането на цените? Аз не забелязвам спекулата с цените да е спряла на храната/горивото. Успех било, че й приели бюджет 2022 който всеки месец има нужда от поправяне и допълване.... Уникални успехи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: