Нинова за Шенген: Изпълнили сме всички изисквания, България да не бъде третирана като второстепенна страна

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
15:35 / 11.12.2023
776
Изпълнили сме всички изисквания, България да не бъде третирана като второстепенна страна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по темата за членството на България в Шенген, предаде репортер на “Фокус".

“Това за нас е подхвърляне на трохи. Ние сме пълноправен член на Европейския съюз и не искаме България да бъде третирана като второстепенна страна и българския народ като втора ръка народ. 

Изпълнили сме всички изисквания, трябва да бъдем приети пълноправно в Шенген. Това, че ще бъдем приети само по въздух е временно решение и може да стане завинаги", заяви тя. 

Нинова коментира, че ежегодно транспортни фирми губят множество средства от стоенето по границите, а това затруднява и възможността за пътуване. Според нея това е несправедливо. 

“Държим българската държава да заеме много по-твърда позиция и да отстоява българския интерес такъв, какъвто е. Към нито една друга държава не са поставяни допълнителни условия, освен тези, които трябва да изпълни за Шенген. Ние сме изпълнили и неприемливо да има допълнителни условия", категорична бе тя. 

Тя поиска управляващото мнозинство да заяви ясно поставя ли се условието пред България да приема повече бежанци, а в замяна да бъде допусната в Шенген. 

Лидерът на БСП каза още, че всички леви партии в Европа подкрепят влизането на страната ни в Шенгеското пространство.

Виж коментарите (0)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулини с още месец
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Страшна катастрофа на магистрала "Хемус", има заклещени хора
Социалният министър с важна новина за модела на пенсионно осигуря...
Лияна Панделиева: Когато шефът на катаджиите ти обяснява, че "16 ...
БАН подкрепя вузовете: Качественото образование трябва да е нацио...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).