Нинова за политиката на управляващите по отношение на Шенген: Пълен провал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:49 / 20.01.2024
1181
Националният съвет на БСП даде старт днес на подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

"Смятаме, че в момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които сме имали. Фактите го доказват. Със съгласието си да бъдем приети частично в Шенген, само по въздух и вода, те пренебрегнаха и унищожиха усилията на много правителства и партии преди тях, поставиха България в унизителното положение да приема подхвърлени трохи. Страната ни отдава заслужава и е изпълнила всички критерии, за да бъде пълноправен член", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова определи политиката на управляващата коалиция по отношение на Шенген като "пълен провал".

Лидерът на БСП заяви, че първата и най-важна цел на партията са европейските избори. Нинова каза, че кандидатите трябва да отговарят на професионални и морални критерии. Те също така трябва да бъдат лоялни към партията и да се придържат към българския национален интерес и българския суверинитет.

От февруари започват събиранията на основните партийни депутати. През март на  конференции, ще бъдат разгледани номинациите и да ги одобрят. Националният съвет на БСП, който ще подреди листата за изборите. Април ще са ясни имената на кандидатите за евродепутати.

През октомври предстои да се избере нов председател на БСП  при пряк избор, а през ноември той ще встъпи в длъжност. Нинова не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат.

"БПС няма да прави коалиции нито с ПП-ДБ-СС", нито с ГЕРБ, заяви Нинова по отношение на София.

Това е одобрено от Националния съвет на партията.

Виж коментарите (3)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребява...
Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключ...
Стана ясно колко души са загинали при трудови злополуки в Българи...
Тези асансьори вече са опасни и няма части за тях, а техници се к...
Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана яс...
Един от граничните ни пунктове: Изглежда толкова сиво и грозно, с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).