Нотариус за новите правила при сключване на сделки: За ден и половина имаше около 12 хиляди направени справки, а държавата събра няколко милиона лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 13.05.2024
1285
Отпаднаха клетвените декларации, които действително бяха архаичен способ за установяване на данъчни задължения. Вече нотариусът е фиктивно проверяващ информационната система, чрез портала на НАП, наличието на непогасени публични задължения. Това коментира в БНТ Димитър Танев, председател на Нотариалната камара.

"От няколко дена работи системата и колегите са притеснени, тъй като вече нотариусите отговарят солидарно за заплащане на задълженията, де факто държавата има нов съдлъжник и това е нотариусът", отбеляза той.

Според него благодарение на действията на нотариусите събираемостта в бюджета ще се повиши рязко.

"Проверката отнема 2 минути и не забавя колегите. За ден и половина имаше около 12 хиляди направени справки. Държавата събра няколко милиона лева, въпреки че все още няма много сделки", каза още Димитър Танев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).