Нов ремонт на Аспарухов мост стартира през май, укрепват и сваличещото на Трифон зарезан

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
14:01 / 12.04.2019
9183
Две мостови съоръжение по Аспарухов мост ще бъдат ремонтирани до края на месец май. Това съобщи във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на Varna24.bg

Той гостува в морската столица за участие в дискусията "Европа в нашия дом“ на тема регионално развитие в град Варна.  

"Не че нямаме финансиране, проблемът е в организацията на движението. Летените месеци не можем да работим, зимата по норматив също е трудно ремонтиране. Предстои превантивен ремонт на две от съоръженията по Аспарухов мост през май. Довършваме ремонта към Звездица, в момента се полага асфалтовия пласт. На моста ще бъде положена хидроизолация на първото и на четвъртото съоръжение. До седмица приключва ремонта по АМ "Черно море", каза зам.-министър Нанков. 

Той поясни, че ремонтът на моста трябва да приключи до края на май или най-късно до 5 юни. 

Николай Нанков съобщи и друга важна новина. Той заяви, че предстои укрепване на свлачището на Трифон зарезан. Осигурени са необходимите средства, изготвен е проект за премостване с естакада. 

"Проектът предстои да бъде одобрен на експертен съвет. Там, знаете, темата е, че пътят е общински. Влизаме в следната колизия: Да го направим държавен, ама трябва да плащаме винетки. В АПИ имаме бюджет над 100 млн.лв. тази година по отношение на аварийни мероприятия и свлачища. Ще разчитаме на Община Варна много бързо да ни съдейства по отношение на устройствените процедури и по учредяване на права по отношение на собствеността и на ЗУТ. Одобреният бюджет за укрепването ев размер на 15 млн. лв. с ДДС. Ще имаме отчуждаване за съжаление там. С това смятам, че една от болките на Варна през последните 20 години ще намери решение през тази година", каза зам.-министърът. 

Той обясни също как се движат ремонтите по АМ "Хемус":

"Готови сме да стартираме с две първи копки в участъка между Ловеч и Плевен и Боаза. Говоря за пътния възел към Тетевен. Вероятно ще ги направим след Великден. Там ще започнем работа на 5-6 километра. Общо за ремонтите по "Хемус" ще бъдат инвестирани 1, 850 млв. лв., което включва и проектиране за общо 136 км. Ще има премоствания и три нови тунелни съоръжения. Ако говорим за пари при цена на километър за магистрала в Сърбия от 5 млн.лв., ние досега сме строили на 3 млн.лв. После се чудим защо качеството е такова. Затова не трябва да се хвалим с най-ниска цена. Трябва да се хвалим с устойчивост и качество."

Какво още обясни Николай Нанков вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).