Нова беда споходи болен пенсионер, молещ за помощ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:27 / 15.02.2017
2161
Помните ли Стоян от пазарджишкото село Елшица? Възрастният човек отправи зов за помощ чрез Varna24.bg, тъй като му предстояха три операции - на очите, на тазобедрена става и на простатата, а той не разполага със средства дори за лекарства. 

Днес възрастният мъж се обади отново, за да сподели отчаянието си от факта, че при последните изследвания и направен скенер вчера в местна болница се оказало, че има и рак на белите дробове. 

Затова мъжът помоли отново, ако е възможно да призовем доби хора да му помогнат с каквото могат. 

Стоян е силно религиозен човек, който живее съвсем сам без семейство и близки. Ето какво сподели той в писмото си, изпратено неотдавна до медията ни:

"Аз съм на 65 години. Живея сам. Семейство нямам, не съм бил женен... Близките ми починаха. Пенсионер съм по болест. За работа 23 години на държавата получавам 208 лв. инвалидна пенсия. Парите едва стигат за храна и сметки. Средствата не ми стигат за лекарствата, които са ми необходими, за да оцелявам. Искам да заспя и никога да не се събудя, но смъртта не идва по поръчка.

А аз съм вярващ човек. Библията отрича самоубийството. Предстоят ми три операции на тазобедрената става, на очите и на простатната жлеза. Нуждая се от средства за тях, които в момента нямам". 

В писмото си възрастният мъж споделя и за трудния си живот. 

"Къпя се като грея вода в тенджера на печката с дърва. Нямам баня, нямам си и бойлер. Пера дрехите си в старо корито. Всичко, което искам е да се порадвам още малко на живота, макар че е труден. Но едва ли ще издържа още дълго предвид тежкото си здравословно състояние.

Поддържам гробовете на родителите си. Те бяха добри хора. Аз вероятно и гроб няма да имам. Не зная кой ще се погрижи за мен, когато дойде този момент...

Живеем в едно жестоко, нечовешко време...петорно разделно...Смятам, че съм добър човек. Но остарях и останах сам. Когато изпаднах в затруднено положение не крия, че е имало добри хора, които са ми помагали. Благодарение на тях съм жив и затова отново търся подкрепа от хората.

Възрастният мъж е изпратил банкова сметка, в случай, че има хора, които биха желали да му помогнат:

ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ
IBAN:BG74BPBI79304030143702
BIC:BPBIBGSF

Стоян Пенков Рабаджийски
Тел. за връзка 0884 67 07 13


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).