Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова брутална измама с ТЕЛК от цигански кланове
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 05.02.2019Коментари (10)2281
©
Хора, които получават инвалидна пенсия заради тежки увреждания, всъщност работят в строителството или са избягали на гурбет. В ромската махала в Ямбол на всяка улица, през две-три къщи, живеят хора с ТЕЛК, предаде bTV. От там посетиха адресите, където са болните с висока степен на инвалидност. Една от тях е Вяра Янкова. Според експертното решение от ТЕЛК жената е след тежък инфаркт и се движи трудно. Вяра обаче твърди, че "няма такива работи". "Здрава съм напълно ", категорична е тя. За ТЕЛК жената е  инвалид от септември миналата година, но тя твърди, че не знае.

"Не, няма такива работи, може би грешна информация ви дадоха ... Здрава-права съм, 10 години съм работила, заради сина си останах да гледам децата, иначе още щях да работя", казва още Вяра. На съседната улица е друга жена с ТЕЛК - 75% инвалид след мозъчен инфаркт, както е записано в експертно решение от април 2018 година. Според съпруга й обаче тя работи в чужбина. Заминала е за Германия преди една година. На въпрос какво работи в Германия жена, която според ТЕЛК куца с единия крак и върви с бастун, мъжът й забравя, че я познава.  Най-зле според експертиза от ТЕЛК е 55-годишен мъж на следващия адрес.

В решението е записано, че освен с бастун се движи и с придружител дори на къси разстояния. На място е жена му. През март миналата година ТЕЛК комисията му дава 95 % инвалидност отново с диагноза мозъчен инфаркт. Жена му разказва, че е строител и дори вкъщи не оставал без работа. Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията - болница "Свети Пантелеймон" в Ямбол. Председател на ТЕЛК комисията е неврологът д-р Радостин Иванов,чийто подпис стои под спорните документи.

На въ
прос как хора с 75% и 95% ТЕЛК работят по строежите или в чужбина той заявява: "Може да се е възстановила след няколко месеца, инсултът може да е бил 5-6 месеца преди явяването ....". Лекарят твърди, че експертизите му са точни и хората са получили внезапно подобрение. Мнението на невролог, който е извън системата на ТЕЛК, обаче е друго. За доктор Димитър Брънков чудотворното изцеление на пациенти с подобна анамнеза е невъзможно.

"И без да съм невролог, щом пише тежка степен, той няма да може да работи, не знам той сигурно няма да може да си сготви вкъщи, а не да работи като строител ...Тук пише първа група, как ще работи, след като пише тежка парализа", посочва д-р Брънков. Голяма част от решенията на ТЕЛК комисията към ямболската болница са без епикриза, но според председателя й тя не е задължителна. Всеки ден оттам минават средно по 30 души.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Неврологът д-р Радостин Иванов заслужава сега да му причинят едни такива поражения, като за ТЕЛК с 90% инвалидност, каквито е разписвал и после да го оставят за 5-6 месеца до една година да се възстанови... :)
+1
 
 
Всички с ТЕЛК в рамките на година да минат наново с комисии,които да са различни от сега действащите.
+1
 
 
Пещите на 4 Райх скоро ще запушат и този път ще работят много, много дълго и по целия свят ! 88
+1
 
 
Доктора, който е подписвал документите циганин ли е бе, смешник?
+4
 
 
И пак опираме до въпроса "Кой яде баницата и кой я дава". Според мен баницата я ядат основно виновните лекари, псевдо инвалидите също се облажват порядъчно, НО баницата е от НАС - здравите и работещи. Ние, които съвестно плащаме за тези, които са в нужда, надявайки се, че ако ние се разболеем, здравите и работещи ще плащат и за нас. Но Съвестта не обича всеки и избира в чие сърце да живее...Бъдете здрави, мили хора!
+1
 
 
99% от беззаконието и кражбите в България е от цигани. Всичко се знае и какво се прави?
+5
 
 
Време беше да се спре тази масова измама, не са само циганите, много българи са ги уредили "познати" да получават пенсия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: