Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица одобри правителството!

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
16:13 / 30.04.2024
1453
Правителството одобри промени в Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица. С измененията се намалява административната тежест и се разширяват възможностите гражданите да ползват електронни административни услуги, информираха от правителствената информационна служба.

С предложените промени се премахват нормативни изисквания за предоставяне на документи и деклариране на обстоятелства, които ще се събират по служебен ред. В тази връзка при подаване на заявление за изплащане на неполучено парично обезщетение за безработица от наследници на починало правоимащо лице се премахва изискването за представяне на удостоверение за наследници.

С промените се регламентира възможността заявление за отпускане на обезщетение за безработица да се подава по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция за приходите. В момента това е възможно само с ПИК от Националния осигурителен институт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време
Николай Марков категоричен: България трябва да спре военната си п...
Тагарев: Румен Радев се присъедини към скептиците в Б9, които зач...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).