Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова схема за измами! Хора се представят за "частни лица", работещи за полицията, и тормозят столичани в градския транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 11.01.2022Коментари (0)943
©
Снимката е илюстративна
За нова измамна схема сигнализира потребител на социалната мрежа Фейсбук. "Частни лица" подпомагат полицията и тормозят пътници в градския транспорт в столицата. Разказът на очевидец е публикуван в групата "Студенстки град - София". Даваме му думата сега, без редакторска намеса: 

"Здравейте! Искам да ви предупредя да бъдете внимателни! Вчера вечерта, докато пътувах с линия 280, посока Студентски град, един мъж, без да се легитимира, дойде и каза на момичето до мен на следващата спирка да слезе, защото маската ѝ е била под носа. Бил частно лице, подпомагащо полицията, щял да се легитимира като слезе момичето на спирката. Започна да разпитва от къде е, пита и мен, опита се и други въпроси да зададе, но му отговорих, че на нелегитимирани лица не отговарям. Стоеше през цялото време до нас, където бяхме седнали. Отидох да говоря със шофьора на автобуса. Този човек ме последва и през цялото време се опитваше да ме спре да говоря, отново изтъквайки, че е частно лице, което следи за изпълнение на заповедта. Шофьорът го изгони... Разказа ми за подобна случка от последните дни за човек, представящ се за "Пътна полиция" и пишещ фалшиви актове... Звъннах на 112 и ми казаха тези дни да отида да подам жалба в 7-мо РПУ. Та, имайте едно наум и се обърнете към водача, а ако запомните повече детайли, докладвайте на 112, нека не мълчим...". 

Продължението следва в коментарите:

"Днес подадох жалба! Когато казах, че и други момичета също са срещали човека, получих: "Сега да не вземат всички да идват".... Аз наистина призовавам, ако имате време, отидете и подайте жалба и вие.... Останах с впечатление, че не ги заинтересовах особено, дори не се сетиха, че могат да използват камерите. Написах това в жалбата... Казаха, ако отново някой го види, да се обади директно на 112 и да обясни. Да задържи човека, донато не дойдат". 

След тази случка ние питаме: Къде са отговорните институции и какво означава изразът - "Сега да не вземат всички да идват"?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: