Нова схема за измами! Хора се представят за "частни лица", работещи за полицията, и тормозят столичани в градския транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:06 / 11.01.2022
964
За нова измамна схема сигнализира потребител на социалната мрежа Фейсбук. "Частни лица" подпомагат полицията и тормозят пътници в градския транспорт в столицата. Разказът на очевидец е публикуван в групата "Студенстки град - София". Даваме му думата сега, без редакторска намеса: 

"Здравейте! Искам да ви предупредя да бъдете внимателни! Вчера вечерта, докато пътувах с линия 280, посока Студентски град, един мъж, без да се легитимира, дойде и каза на момичето до мен на следващата спирка да слезе, защото маската ѝ е била под носа. Бил частно лице, подпомагащо полицията, щял да се легитимира като слезе момичето на спирката. Започна да разпитва от къде е, пита и мен, опита се и други въпроси да зададе, но му отговорих, че на нелегитимирани лица не отговарям. Стоеше през цялото време до нас, където бяхме седнали. Отидох да говоря със шофьора на автобуса. Този човек ме последва и през цялото време се опитваше да ме спре да говоря, отново изтъквайки, че е частно лице, което следи за изпълнение на заповедта. Шофьорът го изгони... Разказа ми за подобна случка от последните дни за човек, представящ се за "Пътна полиция" и пишещ фалшиви актове... Звъннах на 112 и ми казаха тези дни да отида да подам жалба в 7-мо РПУ. Та, имайте едно наум и се обърнете към водача, а ако запомните повече детайли, докладвайте на 112, нека не мълчим...". 

Продължението следва в коментарите:

"Днес подадох жалба! Когато казах, че и други момичета също са срещали човека, получих: "Сега да не вземат всички да идват".... Аз наистина призовавам, ако имате време, отидете и подайте жалба и вие.... Останах с впечатление, че не ги заинтересовах особено, дори не се сетиха, че могат да използват камерите. Написах това в жалбата... Казаха, ако отново някой го види, да се обади директно на 112 и да обясни. Да задържи човека, донато не дойдат". 

След тази случка ние питаме: Къде са отговорните институции и какво означава изразът - "Сега да не вземат всички да идват"?

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).