Нова жалба спря за пореден път обществената поръчка за тол системата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 03.01.2017
1318
В изпълнение на разпореждане на министър-председателя в оставка Бойко Борисов министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова проведе телефонен разговор с избрания за президент Румен Радев по повод публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона.

Министър Павлова информира подробно Радев, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена съществуваща процедура, стартирана на 5 април 2016 г. Също така министър Павлова уведоми Радев, че въпросната обществена поръчка е била обект на много жалби, поради което е била спирана и възобновявана неколкократно досега. Последното произнасяне в полза на АПИ е от 29 декември 2016 г. и спазвайки законите на Република България пътната агенция възобнови процедурата с нов краен срок за подаване на оферти. Министър Павлова е уверила избрания за президент Румен Радев, че е възобновила старата процедура без промяна на условията, като единствено е удължила крайния срок за подаване на оферти.

Министър Павлова увери Румен Радев, че нито МРРБ, нито АПИ нарушават разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов да обявяват нови обществени поръчки.

Междувременно Комисията за защита на конкуренцията е уведомила АПИ, че е постъпила нова жалба по процедурата за тол системата и АПИ отново временно ще спре обществената поръчка до произнасянето на КЗК.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).