Нова жертва заради пътя "България - Гърция"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 20.06.2020
1526
47-годишен работник загина на новостроящия се път Гърция – България в района на Ксанти, съобщават гръцки медии. Трудовата злополука е станала в петък сутринта. Загинал е 47-годишният Джихат Гирикли, а други строителни работници са пострадали. Това е вторият смъртен случай на новостроящия се път за България от началото на годината, посочват медиите. 23-годишен работник загина по време на строителни дейности на площадката на обект "Димарио-Рудозем" на 11 януари. Младият работник бил в бригада за наливане на бетон.

От Асоциацията на строителните работници обвиняват компанията изпълнител, която в стремежа си да изпълни всичките си ангажименти по мегапроекта и да се вмести в сроковете за изграждането на пътя до бъдещия ГКПП "Рудозем", допуснала груби пропуски относно гарантирането на здравословни и безопасни условия на труд. По случая се води разследване.

Припомняме, че компанията изпълнител изгражда отсечката през гръцкото село Димарио до българската граница при бъдещия ГКПП "Рудозем". Първоначално заложеният срок бе 36 месеца, но строителите обещаха да се справят за 24 месеца. Новият път е близо 9 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с проектна скорост 40 до 50 км в час. Предвидени са по проект 11 моста с обща дължина приблизително 855 метра и два единични двупосочни тунела с обща дължина 273 метра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГЕРБ-СДС се регистрираха за Европейските избори, вижте пълната ли...
Малинов към Галушченко: България е готова да помогне на Украйна з...
Божков пристигна в съда, гледат искането му за по-лека мярка за н...
Ресторантьор: Ако това се въведе, ще има хора, които ще сядат при...
Ето защо изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" по AP1000 е...
Пламен Димитров, КНСБ: Заложили сме около 13% увеличение на доход...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).