Нови подробности за ромските изстъпления срещу полицаи в Стамболийски

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
19:23 / 03.04.2023
1257
Полицейското присъствие в ромската махала в Стамболийски ще продължи  докато там не бъде установен общественият ред окончателно. Това съобщи пред журналисти старши комисар Васил Костадинов, директор на ОДМВР-Пловдив, предаде репортер на "Фокус". В 21 часа снощи са задържани общо 5 лица, между които и две жени, а днес са задържани още две лица. Двама от полицаите са сериозно пострадали. 

Специализираната полицейска операция е разпоредена и утвърдена от главния секретар на МВР и тече от вчера на територията на град Стамболийски тече. В нея участват и жандармерийски сили. 

Зам.- директорът на ОДМВР комисар Радослав Начев съобщи подробности. Вчера около 18.30 часа при контрол на пътя един от полицаите на звено "Сигма" подава сигнал за спиране на водач на мотопед, който не се подчинява. Започва преследване. При навлизане в ромската махала той изоставя мотопеда си и започва да бяга.

Пътят на полицаите бива препречен от друг жител на махалата, който започва да оказва съпротива. Събира се тълпа от роми, които започват да дърпат и удрят полицаите, като в резултат единият от тях е с разкъсвания и наранявания в ръката, а другият - в крака. След прецизиране на действията са установени преките участници в съпротивата и след края на изборния ден те са били задържани, включително и жените, които са блъскали с бутилки полицаите, така че да попречат те да изпълнят задълженията си. 

Директорът на полицията старши комисар Костадинов ще предложи двамата пострадали полицаи за награда заради перфектно изпълнения си дълг.

По думите му, срещу мирни граждани не е използвана полицейска сила, но закона на МВР ясно е регламентирано кога може да се използва физическа сила - палки и белезници, включително и оръжие - когато всякакви други конкретни предупреждения не водят до необходимия резултат, поясни Костадинов. Това става, докато се преодолее неправомерното действие от страна на нарушителите.

Стана ясно още, че ромите, които са оказали съпротива, са били употребили и алкохол.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
06.04.2023 Прокурор за двамата от Стамболийски: Има реална опасност за ново
престъпление
05.04.2023 Говори известната адвокатка на обвинените в побоя над полицаите мъже
05.04.2023 Арестуваните за побоя над полицаи в Стамболийски не искат в ареста
04.04.2023 40-50 лица са нападнали двамата полицаи в ромската махала в
Стамболийски
03.04.2023 Пловдивската прокуратура с бързи действия срещу виновните за мелето в Стамболийски
03.04.2023 Шефът на МВР Пловдив бесен: Беззаконие в ромските махали! Когато се налага - палки, белезници и огнестрелно оръжие!
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).