Нови собственици на коли се превърнаха в трафиканти без да подозират

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:54 / 24.10.2015
630
Поне 3-4 коли, които са били конфискувани от престъпници и после продадени на обикновени граждани, са вървели с тайна екстра, за която новите собственици не подозирали - тайник с наркотици, съобщава "Телеграф". Пратките с дрога не са били открити, а новите им собственици автоматично се превръщали в трафиканти, но без да знаят. Така преди дни стана ясно, че по тази схема четирима началници на полицията в Монтана са се возили на служебен джип "Хюндай", който имал два пакета с хероин в резервоара.

Возилото било конфискувано през 2010 година, когато румънецът Константин Фаркаш бил заловен с него на граничен пункт Лесово. Тогава от резервоара били извадени 4,4 кг хероин, разпределен в 9 пакета. Освен тях обаче в резервоара имало още два пакета, които тогава не били открити. След това автомобилът е предоставен от Министерството на финансите на полицията в Монтана.

От два месеца колата е предоставена за ползване на шефа на полицията в Монтана старши комисар Ивайло Антонов. Заради повреда колата скоро била закарана в служебния сервиз на МВР, където намерили останалата дрога.

Една от версиите на служителите на Лесово е, че пропускът е станал, защото не е източено цялото количество бензин от резервоара.

Скоро пък мъж катастрофирал с колата и я продал на братовчед си за части. След като новият собственик я разкостил, се оказало, че в една от вратите има тайници с дрога. Двамата мъже уведомили веднага полицията, за да си нямат проблеми.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).