Нови спорове около Закона за личната помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:26 / 27.11.2018
1346
Нови спорове около Закона за личната помощ. Според омбудсмана Мая Манолова парите за подпомагане на хората в нужда ще свършват още през септември. На заседание на социалната комисия в парламента тя попита ресорния министър, как ще бъдат обезпечени финансово тези дейности. След излизане от залата се закани да изпрати жалба до Конституционния съд. Майките на деца с увреждания също останаха недоволни. Те ще продължат с протестите си. Комисията прие текстовете на второ четене.

"Просто парите до 1 септември ще бъдат изчерпани. Това е първият закон, който предвижда, че лична помощ ще се предоставя само ако има финансов ресурс", каза Манолова.

"Искам ясно да кажа, че ресурсът, който е за политики за хора с увреждания, който утре ще се гласува, е със 150 млн. повече. Реално по законопроекта за личната помощ ще се разчита за тези 71, 5 млн., който са  заложени в параграф 4 и добавките за чужда помощ, и част от семейната помощ", каза социалният министър Бисер Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).