Нови успехи на български ученици на международни олимпиади

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 31.07.2018
1817
Пореден успех на български ученици на световно равнище. Този път на XVI Международна олимпиада по лингвистика, която се проведе в чешката столица Прага и от която българските ученици си тръгнаха с 9 медала – 2 златни, 5 сребърни и 2 бронзови, съобщават от Министерството на образованието и науката.

В индивидуалното състезание страната ни зае второ място с точка по-малко от първенците. Със злато се окичиха Виктор Балтин от ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ в Бургас и Здравко Иванов от СМГ. Двамата станаха четвърти и пети в генералното класиране. Сребърен медал спечели Елена Кескинова от СМГ, а Цветелина Стефанова от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе и Георги Йотов от 164 Испанска гимназия в София взеха бронзови. Други две български ученички – Грета Христозова от ЕГ "Пловдив“ и Асел Исмолдаева от МГ "Д-р Петър Берон“ във Варна, получиха почетни грамоти.

В отборното състезание българският състав грабна още четири сребърни медала. Елена Кескинова спечели награда за най-добро решение на две задачи, което се случва изключително рядко.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).