Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови важни детайли около убийството и изнасилването на Виктория!
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 19.03.2019Коментари (0)1879
©
Повдигаме три обвинения на Северин Красимиров – за убийство с особена жестокост, изнасилване и блудство. Това каза по време на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. "Досъдебното производство, по което разследвахме причинената смърт на Виктория Маринова, приключи. Окръжна прокуратура Русе е изготвила обвинителен акт, с който единственото обвиняемо лице по делото Северин Надеждов Красимиров от днес е предаден на съд. Той ще отговаря по три обвинения. Едното е за извършени от него блудствени действия с Виктория Маринова, второто за извършено от него изнасилване и третото е за убийство, извършено умишлено, по особено мъчителен начин и с особена жестокост“, каза още окръжният прокурор. Той отчете, че в последните пет месеца се е работило активно по това дело.

"Така, както ви обещахме още при първоначалните срещи, събирахме доказателства, за да проверим всички възможни действия относно тези престъпления. Разпитани бяха над 30 свидетели, назначени и приети бяха над 15 експертизи, изисквахме множество документи, справки, получихме съдействие от прокуратурата и от полицейските служители в Германия и в крайна сметка, както добре знаете, Северин Красимиров беше задържан десетина дни след извършване на престъплението“, каза той, цитиран от "Фокус". Окръжният прокурор припомни, че е бил доведен в България и по искане на окръжната прокуратура е бил задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража“, каквато търпи и до момента.

Издадено е постановление Северин Красимиров да бъде преведен от ареста в Русе в затвора, където ще изчака насрочването на делото от съда, стана ясно още от думите на окръжния прокурор.Той допълни, че за умишлено убийство законът предвижда възможно най-тежките наказания, между които и доживотен затвор без замяна. "Вече възможностите за развитие на процеса в съдебната му фаза зависят от избора на защитата на подсъдимия. Известна ви е процедурата по съкратеното съдебно следствие. Очакваме да видим как ще се развие процесът в съдебната му фаза“, обясни прокурорът. По думите му от тук нататък предстои разпределение на делото в съда, определяне на съдебен състав. Той изрази очаквания в рамките на около месец да бъде насочено разпоредително заседание. Той посочи, че от Окръжната прокуратура са категорични, че той е бил сам при извършването на престъплението.

"Имаме записи от видеокамери в района, в които виждаме, че това е единственият човек там. Имаме подробни огледи на местопроизшествието, на които не са намерени никакви други следи от друго лице. Няма ДНК материал от друго лице по тялото на жертвата“, допълни още Георгиев. По думите му не се разполага с други доказателства предварително да е бил подбуден да извърши такова нещо.

"Сигурни сме, че целта, поради която той не е бил в дома си в нощта преди да извърши престъплението, няма нищо общо с това, което е направил после“, обясни още окръжният прокурор. Георгиев Георгиев уточни, че обясненията на Северин Красимиров са градирали и при всеки един последващ разпит е разкривал допълнителни факти. "В резултат на които е обвинен и за тези престъпления. Към момента признава вината си“, допълни още Георгиев.

"Смятаме, че той сам е организирал начина, по който да напусне страната. Не сме събрали доказателства категорични за това лицето, с което е преминал границата и е пътувал за Германия, да е знаел, че целта на пътуването на Северин Красимиров да се укрие от разследващите органи в България, защото е извършил престъпление“. Георгиев уточни, че е направено претърсване в дома на Северин Красимиров и са иззети дрехите му, по които е имало следи от биологичен материал.

"Тези дрехи възложихме на експертите да проучат и от тях установихме, че биологичният материал по тях съдържа кръв от жертвата и ДНК материал от самия Северин Красимиров. Същевременно по тялото на жертвата и по дрехите, които бяха останали при нея, също имаше ДНК материал, който сме подложили на изследване и който ни показва, че профилът на извършителя съвпада напълно с този на Северин Красимиров“, коментира прокурорът. Попитан дали е употребявал наркотични вещества, Георгиев уточни, че още в момента, в който той е бил върнат в България, са взети кръв и урина за изследване от него. "Подложили сме ги на експертно изследване. Резултатите от него са, че в кръвта и урината му няма следи от наркотично вещество“, допълни още Георгиев.

Той обърна внимание, че експертите в Ловеч са имали възможност да наблюдават обвиняемия повече от месец. "Тяхното заключение е, че той действително има лека степен на умствено изоставане, която го следва от ранната му детска възраст. Това умствено изоставане не е психична болест по смисъла на закона, не го лишава от възможността да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си и може да носи наказателна отговорност“, обясни Георгиев. "В европейската заповед за разследване, която изпратихме до колегите ни в Германия, бяхме поискали да бъде прегледан от съдебен лекар в момента на задържането му. Знаете, че в интервала от време това следствено действие беше извършено около пет-шест, седем дни педи той да бъде върнат в България.

Нараняванията по неговото тяло бяха по-видими в момента, в който беше задържан в Германия“, каза окръжният прокурор и уточни, че тези наранявания са били типични за престъпленията, които Северин Красимиров е извършил. "След това възложихме на нашия съдебен лекар да се запознае с тези материали и да ни даде отговор дали тези наранявания по тялото му имат връзка с престъпленията, по които сме го обвинили и неговото заключение, че тези наранявания могат да бъдат точно по този начин и че във времето отговарят да са му причинени в момента, в който е извършено самото престъпление“, посочи още окръжният прокурор. По думите му нараняванията му по коленете са типични за позата, заета от него по време на извършване на половия акт.



Още по темата: общо новини по темата: 86
03.07.2020 »
16.12.2019 »
08.09.2019 »
23.04.2019 »
22.04.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: