Новите депутати обсъждат да бъде ли поканена посланик Митрофанова на откриването на Народното събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
08:41 / 13.10.2022
944
“Демократична България" инициира среща между парламентарните сили, за да се реши въпросът с присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото заседание при откриването на 48-ото Народно събрание.

Партията вече получи подкрепа от страна на ГЕРБ и "Продължаваме промяната", но от БСП и партия "Възраждане" се обявиха против, а от ДПС все още не са коментирали казуса. 

Вчера на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично заяви, че народните представители от неговата формация няма да влязат на първото заседание на парламента, ако Елеонора Митрофанова бъде поканена.

Изявлението на бившия премиер беше предшествано от изказване на най-възрастния депутат в новото Народно събрание Вежди Рашидов по БНР, който ще удари и първия звънец на 48-я парламент идната сряда. Според Рашидов ако откажем да поканим руския посланик, това би било равнозначно на обявяване на война.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).