Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новият президент на САЩ бил приятел с Плевнелиев, разказвали си вицове
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 10.11.2020Коментари (12)1595
©
Новоизбраният 46-и президент на САЩ Джо Байдън е добър приятел на президента на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев, като двамата са се срещали два пъти, пише "24 часа“. За тези няколко часа, които са прекарали заедно, сe възникнали не само човешки отношения на симпатия и уважение, но и реални ползи за родината ни. Джо Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама, с когото президентът Плевнелиев е имал 11 срещи. Първата му с Байдън е повече от 2 часа. Мястото е огромна зала на нюйоркския хотел "Уолдорф-Астория“, датата - 30 април 2013 г.

В сградата на Парк Авеню 300, която от 1993 г. е официална емблема на града, Байдън и Плевнелиев са поканени за ключови говорители на галавечерята за 100-годишнината на Лигата против поругаването ADL - най-мощната световна организация, която се бори срещу езика на омразата, за граждански права и религиозни свободи, срещу антисемитизма и сегрегацията. На галавечерята присъства елитът на Щатите, и не само. Там са повече от 1000 лидери - на еврейската общност в САЩ, конгресмени, граждански активисти, борещи се за правата на хората по целия свят, религиозни лидери от целия свят.

Като ключови говорители Байдън и Плевнелиев са на маса номер 1. Двамата говорят под наслов "Представете си свят без омраза“, като двете речи се допълват. След като се изказва Плевнелиев, Джо Байдън му казва: "Г-н президент, аз научих много за България от Вашата реч и искам да Ви кажа, че ако и другите нации по време на Втората световна война бяха имали куража за българите да се противопоставят на машината за избиване на Хитлер, светът щеше да е различен.“

Плевнелиев говори за хуманизма и куража на българите в битката срещу депортацията на българските евреи. Разказва, че на 100 метра от къщата на дядо му в Гоце Делчев, където е израснал, има и православна черква, и джамия, и синагога. А също - че в радиус от 200 метра от кабинета у в президентството също ги има и трите - изключително красив православен храм, синагога, джамия, както и католически храм. Пред елита на САЩ президентът Плевнелиев подчертава, че се гордее безкрайно, че неговата родина е пример за толерантност на всички останали държави в региона. Същата година у нас се чества 70-годишнината от спасяването на българските евреи.

В своята реч бъдещият стопанин на Белия дом подчертава колко се вълнува, че на 50-годишнината на организацията, която се бори за съвестта на Америка и на света, която застава зад всеки човек и неговите права, историческата реч е била поверена на президента Джон Кенеди. Двамата ключови говорители на 100-годишнината на организацията си допадат много. И съдбата ги среща отново на 7 февруари 2015 г., по време на световната конференция по сигурността в Мюнхен, най-важния формат в света по темата сигурност и отбрана.

На приятелската среща между двамата по-късно през деня, която продължава 40 минути, Джо Байдън посреща Росен Плевнелиев, като му разказва виц. Бъдещият стопанин на Белия дом приветства българската делегация в компанията на своята, целува и прегръща Плевнелиев, усмихва му се като на първи приятел и започва с думите:

"Г-н президент, мой добър приятелю, искам да ти разкажа един виц.“ А вицът на Джо Байдън е следният: Един човек си седи вкъщи, къщата му е до реката. Реката започва да приижда. Идва полицията, за да го евакуира. Човекът се запъва: "Не, не, не, аз живея тук цял живот, аз съм наясно, оставам си тук." Покачва се нивото на реката още и още. Идва пожарната да го изведе. Човекът продължава да настоява: "Не, не, не, оставам си тук!"

Водата вече залива къщата. Човекът бяга на покрива. Идва хеликоптер, хвърлят му въже. Но той пак отказва! След което, логично, се удавя. Като отишъл на небето при Христос и му казал:

"Аз цял живот вярвам в теб, цял живот се кълна в теб и когато трябваше да ми помогнеш, ти не ми помогна.“ На което Бог отговорил: "Първо ти пратих полицията. После пожарната. Накрая и военните ти пратих с хеликоптер на покрива. Какво повече можех да направя за теб?!?“



Още по темата: общо новини по темата: 66
11.03.2021 »
29.01.2021 »
28.01.2021 »
26.01.2021 »
25.01.2021 »
23.01.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пидирастки при товарџ¤Јрџ¤Јрџ¤Ј
0
 
 
Чак пък приятели!!!Единия в Америка,другия в България сигурно са са се виждали всеки ден и са си разказвало вицове....
0
 
 
То и без това си е е*ало мамата, на къде повече
0
 
 
Чудесно,а сега Плевнелиев-птезидент? Да,бе,да!
0
 
 
те и двамата са педофили , нормално
0
 
 
На кого му пука? И двамата са история!
0
 
 
И това добра новина ли е? Още един като него !!
0
 
 
Дано не е такъв капут като плевньо
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: