Ново полудяване на времето - 35 градуса след дни, а после пак много дъжд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:05 / 19.06.2023
738
През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони са възможни изолирани краткотрайни валежи.

Над Източна България облачността ще е често значителна, във вторник сутринта, а в сряда около и след обяд на места ще превали. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен, във вторник от североизток, в сряда ще се обърне от северозапад.

Максималните температури ще са между 25° и 30°. В четвъртък и петък в цялата страна времето ще е предимно слънчево, а вероятността за валежи намалява. Вятърът ще е слаб от североизток. Затоплянето ще продължи. В събота денят ще започне с предимно слънчево време, максималните температури ще са между 30° и 35°. По-късно след обяд и през нощта срещу неделя с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух.

Над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки. В неделя валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на повече места в Северна и Западна България. Температурите там ще се понижат с 4-5 градуса.

"В периода 26-30 юни нови значителни валежи и опасност от наводнения", съобщиха от своя страна във Фейсбук от Meteo Bulgaria.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).