Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Някои държавни служители ще получат допълнителни пари
Автор: Екип Varna24.bg 19:22 / 05.10.2022Коментари (0)593
©
"Осигурени са допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. за изплащане на възнаграждения за служителите на регионалните здравни инспекции за месец октомври. Средният размер на допълнителното възнаграждение е 600 лева.“ Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пред медии в Бургас.

Той посочи, че средствата ще бъдат изплатени през настоящия месец, заедно със заплатите на служителите в РЗИ и уточни, че разчетите ще бъдат изпратени до директорите на регионалните здравни инспекции с указания за изплащането на добавките.

До края на 2022 г. са осигурени и допълнителни средства по бюджетите на ЦСМП за служителите в центровете за спешна медицинска помощ. Лекарите ще бъдат компенсирани с 600 лв. месечно, фелдшерите – 400 лв., медицинските сестри – 360 лв., парамедиците –  170 лв., шофьорите на линейки – 150 лв., санитарите – 120 лв. Д-р Меджидиев обясни, че методиката вече е утвърдена и предстои да бъде изпратена на директорите на ЦСМП за изпълнение. Допълнителните средства ще се получават от 1 октомври до края на годината.

"МЗ продължава активно да търси механизми за намиране на устойчиви решения, които да влязат в Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. и да залегнат в тригодишната бюджетна прогноза за периода 2023-2025 г., за да можем да постигнем трайна дългосрочна политика на доходите за служителите на ЦСМП и РЗИ“, категоричен беше здравният министър.

Припомняме, че с постановление на МС от 29 юли 2022 г. са одобрени допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването, така че да бъдат достигнати заплатите, заложени в колективния трудов договор. От обхвата на това постановление са изключени държавните администрации, в т.ч. РЗИ и Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: